מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- GBS בתרבית וגינליתרגב29/06/2009
התגלה לי GBS בתרבית וגינלית, שבוע 36.
כמו כן, אני אלרגית לפניצלין.
הרופא שלי אמר לי שאני אצטרך לקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה.
אני חוששת נורא. יש לי 3 שאלות :
1) מה יעילותה של אנטיביוטיקה שלא מסוג פניצלין כלפי GBS ?
2) מה קורה ואם יש ירידת מים ?
3) האם במצבי לא כדאי לשקול לעשות ניתוח קיסרי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS בהריון
ד''ר גליה ברקאי29/06/2009אכן, כאשר מתגלה GBS בנרתיק לפני סיום ההריון יש חשש של העברה לעובר וגרימת מחלה אצלו, לפיכך יש צורך בטיפול אנטיביוטי במהלך הלידה ובניטור התינוק לאחר הלידה.
החיידק (זהו סטרפטוקוק), רגיש למגוון גדול של אנטיביוטיקות ולכן אין שום בעיה במתן אנטיביוטיקה מקבוצה אחרת כגון קלינדמיצין. במקרה של ירידת מיים, כמו גם בלידה ממושכת, יש צורך לעתים במתן מנות חוזרות של אנטיביוטיקה עד הלידה.
ככל הידוע לי GBS אינה אינדיקציה לניתוח קיסרי - בכלל לא בטוח שהסיכון להעברה קטן יותר בניתוח, ובוודאי גם במקרה שיהיה צורך בניתוח תקבלי אנטיביוטיקה והתינוק יהיה בהשגחה 24 שעות וילקחו לו בדיקות דם.
אני יכולה להרגיע אותך שהטיפול האנטיביוטי יעיל מאוד ואם אכן תקבלי אנטיביוטיקה כנדרש, הסיכון לעובר נמוך ביותר.
בהצלחה בלידה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)