מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- CMV בתחילת או לפני הריוןשרון12/07/2009
שלום רב, אספר בקצרה:
אני בשבוע ה-12 להיריוני. בשבוע 5+ בוצעה בדיקה ל-CMV בגלל מחלות חום שלוותה בפריחה ללא אבחון מדויק (חשבו שמדובר בווירוס במעיים). בבדיקה אכן נמצא IGM חיובי, IGG 5.8 ואווידיטי 48%. בבדיקה שבוצעה שבועיים אח"כ - IGM שלילי, IGG 6.1 ואווידיטי 47%. האבחנה של מומחים שהלכתי אליהם היתה שכנראה נדבקתי מהבן שלי לפני ההיריון (אצלו נמצא בשלב בו ביצעתי את הבדיקה השנייה IGM שלילי ו-IGG 11.5), וייתכן שזה קרה לפני 4 חודשים, אז עברתי הפלה ואושפזתי בבית חולים בגלל חום לא מוסבר (חששו שזה מההפלה ולא לקחו סיכון. לא ביצעו בדיקת CMV. המומחים טוענים שסביר שאז אכן היה CMV שבעצם גרם להפלה). האם הגיוני שעם הנתונים האלה ה-CMV תקף לפני 4 חודשים?
שאלה נוספת - אחרי שבועיים מהבדיקה השנייה ביצעתי בדיקה חוזרת, שתוצאותיה משונות: IGM שלילי אבל IGG 5.5 - כלומר - יש ירידה. האם ה-IGG לא אמור להישאר גבוה כדי שאשאר מחוסנת? האם הוא יכול לרדת ואז שוב לא יהיו לי נוגדנים? אני מאוד לחוצה ואשמח להסברים... תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון
ד''ר גליה ברקאי12/07/2009אכן, ה--avidity הגבוה מצביע על זיהום שהתרחש לפני מס' חודשים. נוגדני IGM יכולים להיות מופרשים חודשים רבים לאחר הזיהום, לעתים עד שנה, ולכן המצאותם לא בהכרח מצביעה על זיהום חרף, ובדיקת האבידיות מאשרת זאת. אכן נראה הגיוני שהמחלה ב-CMV התרחשה בתקופת ההפלה (האם זו היתה מפלה טבעית? כי אז זה אף יכל להגרם מהזיהום, האם ידוע לך על בדיקות CMV מהריונות קודמים?).
לגבי ה-IGG הנמוך. לעתים רמות ה-IGG יורדות אולם קיים זכרון חיסוני שלא ניתן להדגימו בבדיקות אלו. את צריכה לדעת שלאחר שנדבקים ב-CMV הוא נשאר בגופינו לכל החיים רדום בקשריות העצבים, ולכן מדי פעם עלולה להיות התלקחות מחודשת (קלה) של המחלה, אבל אז יש גם גרוי של של מערכת החיסון.
בקיצור העסק של CMV בהריון הוא מעט סבוך - למרות שכנראה הזיהום הראשוני (שהוא המסוכן ביותר לעובר) התרחש לפני ההריון, קשה מאוד להבטיח במאת האחוזים שלא תהיה העברה של הנגיף. המשיכי במעקב הריון מסודר והיעני לעצות הגניקולוגים שלך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)