חיסון אדמת ועליה בנוגדני אדמת

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון אדמת ועליה בנוגדני אדמת
    מיכל
    26/07/2009

שלום רב!

בחודש אפריל 2009 (השנה) הייתי בהריון ועשיתי בדיקת נוגדני אדמת שיצאה 27.3 (לפי הטבלה מעל 30 אני מחוסנת, ובין 15-30 יש נוגדנים אך אולי הם לא מספיקים). ההריון לצערי הסתיים בהפלה (ללא קשר לאדמת).

מאחר ואני נמצאת בניסיונות להיכנס שוב להריון, הרופא שלי שלח אותי לבדיקות דם חוזרות לנוגדני אדמת וב - IGG התוצאות כיום הן 37.5 (לא עשיתי חיסון).

הבנתי שעליה בנוגדנים אומרת שהמחלה פעילה. האם זה נכון, ואם כן, מה ניתן לעשות ?
    איך מבררים אם אני באמת חולה ? (אין לי פריחה או כאבי מפרקים או כל תסמין אחר למחלה).

תודה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדמת

ד''ר גליה ברקאי
    30/07/2009

בדיקות הנוגדנים אינן מאוד מדויקות. המשמעות של הבדיקות היא שכנראה היית מחוסנת מלכתחילה וההבדלים נובעים מהבדל בבדיקת המעבדה.
    אדמת אינה מחלה כרונית, כך שאין חשש ממחלה "פעילה". היא גם מאוד מאוד נדירה כיום בארץ, ולכן הסיכוי שנדבקת ממש עכשיו מאוד מאוד נמוך.
    את יכולה להרגע (מבחינת האדמת) ולהכנס להריון...בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו