נוגדני IGG ל-CMV בהיריון

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• נוגדני IGG ל-CMV בהיריון
    שואלת
    28/07/2009

שלום רב,

אני בהיריון, כרגע בשבוע 14. בשבוע 5 נמצאתי חיובית ל-CMV, וזיהומולגים טענו שלדעתם מדובר בשאריות ושההדבקה היתה כמה חודשים קודם, בגלל נוגדני IGG גבוהים (5.8 לפי הסקאלה של קופ"ח כללית) ו-AVIDITY של 48%, וגם כי 3.5 חודשים קודם היתה הפלה טבעית - עובר שלא התפתח, ובמקביל - מחלת חום וגרון של כמה ימים. בכל מקרה, מאז עשיתי עוד בדיקות, ה-IGM כבר שלילי, אבל שמתי לב שנוגדני ה-IGG יורדים (היו כבר 6.1 ואז ירדו ל-4.8). האם נוגדנים אלה לא אמורים להיות חיוביים כל החיים? אני פשוט חוששת מהדבקה נוספת ושאם הנוגדנים ירדו אהיה חשופה שוב לווירוס ברמת סיכון גבוהה... (יש לי ילד קטן בבית). אשמח להבהרות.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוגדני IGG ל-CMV בהיריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    30/07/2009

שלום רב,
    לאחר זיהום ראשוני ב-CMV הנגיף נשאר בגוף למשך כל החיים, בדרך כלל במצב רדום. הסיכון הגבוה ביותר של מעבר לעובר עם גרימת נזק קשה מתרחשת כאשר יש זיהום ראשוני בתחילת ההריון. בהמשך הסיכון קטן נאוד. בזיהום הראשוני עולים גם נוגדני IGM אולם בהמשך נשארים רק נוגדני ה-IGG. שינוי זה או אחר ברמת נוגדני ה-IGG אינו מעיד על סכנה גבוהה יותר של זיהום עם מעבר לעובר. את לא חשופה כי הנגיף למעשה נשאר בגוף כל הזמן. לעתים הוא יכול "להתעורר" ואז יכולה תיאורטית להיות העברה לעובר. במקרה זה בחלק מהמקרים תהיה עלייה בנוגדני ה-IGM.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו