פרבנר

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• פרבנר
    אמא
    16/08/2009

שלום,
    בני בקרוב בן 11 חודשים, קיבל עד עתה 3 מנות של פרבנר, בטיפת חלב אמרו לי שאת המנה הרביעית יקבל אצלם!
    אך משהו לא ברור לי, אני יודעת שהוא אמור לקבל את המנה הרביעית כמנה רגילה,
    כי אם החיסון היה ממשיך באופן פרטי היה מקבל מנה רביעית רגילה!!!
    ועתה אני חוששת שיתנו לו כמנה רביעית מנת דחף!!!
    כי אני יודעת שיש שינוי בהוראות מתן החיסון לאחרונה עקב המעבר לטיפת חלב!!!
    אנא אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין איזה סוג של מנה התינוק צריך לקבל כמנה רביעית ???
    תודה רבה מראש:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרבנר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר רז סומך
    16/08/2009

המנה הרביעית היא אכן מנת דחף ואמורה להינתן סביב גיל שנה אצל תינוק שקיבל שלוש מנות קודם לכן בגילאים 2 4 ו- 6 חודשים. אני מניח שכך ינהגו בטיפת החלב. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

אמא
    16/08/2009

מה ההבדל בין מנה רגילה למנת הדחף בחיסון הפרבנר ???
    והאם הבדל זה מהותי ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר רז סומך
    17/08/2009

מבחינת מה שמקבל התינוק אין הבדל, בכל מיקרה 0.5 מלל לתוך השריר, אולם מבחינת גירוי מערכת החיסון ישנו הבדל מכיוון שהחיסונים הראשונים מטרתם לעורר את התגובה ואז מספר חודשים לאחר מכן התגובה מקבלת חיזוק-דחף. ככל שהתינוק בוגר יותר ההנחה שקיימת כבר תגובה ראשונית מחשיפות קודמות למשל ולכן נידרשות פחות מנות ובמיקרים מסויימים אפילו אחת. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו