מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרבנראמא16/08/2009
שלום,
בני בקרוב בן 11 חודשים, קיבל עד עתה 3 מנות של פרבנר, בטיפת חלב אמרו לי שאת המנה הרביעית יקבל אצלם!
אך משהו לא ברור לי, אני יודעת שהוא אמור לקבל את המנה הרביעית כמנה רגילה,
כי אם החיסון היה ממשיך באופן פרטי היה מקבל מנה רביעית רגילה!!!
ועתה אני חוששת שיתנו לו כמנה רביעית מנת דחף!!!
כי אני יודעת שיש שינוי בהוראות מתן החיסון לאחרונה עקב המעבר לטיפת חלב!!!
אנא אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין איזה סוג של מנה התינוק צריך לקבל כמנה רביעית ???
תודה רבה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך16/08/2009המנה הרביעית היא אכן מנת דחף ואמורה להינתן סביב גיל שנה אצל תינוק שקיבל שלוש מנות קודם לכן בגילאים 2 4 ו- 6 חודשים. אני מניח שכך ינהגו בטיפת החלב. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
אמא16/08/2009מה ההבדל בין מנה רגילה למנת הדחף בחיסון הפרבנר ???
והאם הבדל זה מהותי ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר רז סומך17/08/2009מבחינת מה שמקבל התינוק אין הבדל, בכל מיקרה 0.5 מלל לתוך השריר, אולם מבחינת גירוי מערכת החיסון ישנו הבדל מכיוון שהחיסונים הראשונים מטרתם לעורר את התגובה ואז מספר חודשים לאחר מכן התגובה מקבלת חיזוק-דחף. ככל שהתינוק בוגר יותר ההנחה שקיימת כבר תגובה ראשונית מחשיפות קודמות למשל ולכן נידרשות פחות מנות ובמיקרים מסויימים אפילו אחת. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)