רוטה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• רוטה
    שלי
    05/09/2009

בתי בת 15 שבועות ופספסתי את חיסון הרוטה טק ואז יתברר לי שיש עוד חיסון שנקרא רוטה ריקס מה ההבדל ביניהם ? את כל מי ששאלתי עשתה את חיסון הרוטה טק אז אני מעט חוששת מהרוטה ריקס ,האם יש סיבה לחשוש? ושאלה אחרונה :מדוע טיפת חלב לא מודעת שיש 2 סוגי רוטה ואומרים לי שפיספסתי את המועד ולא רק טיפת חלב כל מי ששאלתי לא מכירים את הרוטה ריקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוטה

ד''ר גליה ברקאי
    06/09/2009

2 החיסונים כנגד נגיף הרוטה הם חיסונים חי-מוחלשים הנחשבים כשווים מבחינת יעילות ופרופיל בטיחות. את הרוטה-טק נותנים דרך הפה ב-3 מנות ואת הרוטה-ריקס נותנים דרך הפה ב-2 מנות. אין הבדל מבחינת תופעות הלוואי ואין לך ממה לחשוש.
    למרות שבאופן גורף משרד הבריאות המליץ לתת את המנה הראשונה עד גיל 14 שבועות +6 ימים, הרי שהרוטה-ריקס רשום (הסתכלי בעלון המצורף) למתן ראשון עד גיל 20 שבועות, ולכן את עדיין יכולה לתת אותו.
    הסיבה שלא מספרים לך על 2 החיסונים היא שלקופות חולים שונות יש הסכמים עם חברות תרופות שונות ולכן כל קופה מסבסדת חיסון אחר (ז"א תוכלי לרכוש אותו אבל ייתכן שבקופת החולים שלך הרוטה-ריקס יהיה יקר יותר).
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו