מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המלצות לשילובי חיסונים - גיל שנהגלית03/10/2009
יש לי תאומות בנות שנה וחודש (נולדו חודש וחצי לפני הזמן)
אני צריכה לחסן אותן בארבעה חיסונים:
1. מחומשת גיל שנה
2. MMR
3. פרבנר (קיבלו שתי מנות באופן פרטי, פספסתי את השלישי, אתן במסגרת טיפת חלב)
4. אבעבועות רוח
בחיסונים הקודמים התגובות היו קלות, מעט חום ביום שאחרי - הסתיים במנה אחת של אקמולי. אני מעונינת לחסן בשתי פעמים - בכל פעם שתי זריקות.
מהו השילוב המומלץ? אילו שני חיסונים בכל פעם?
מה ההפרש הרצוי בין שתי הפעמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילובי חיסונים
ד''ר גליה ברקאי05/10/2009אין המלצה ברורה לפיצול החיסונים. אין גם הוכחה שמתן מס' רב של חיסונים גורם ליותר תופעות לוואי.
אם בכל זאת את רוצה לפצל, הייתי נותנת את ה-MMR והאבעבועות ביחד (הם פשוט ניתנים באותה זריקה), למרות שידוע שהשילוב הזה גורם קצת יותר לחום (יש אקמול).
ואז - אפשר לתת את המחומשת והפרבנר.
אל תראי המלצה זו כמחייבת - כאמור, את יכולה לבחור את השילוב הנוח לך. למעשה אני ממליצה לעשות הכל ביחד ולסיים עם זה.
מבחינת מרווחים - אין משמעות למרווחים בינהם, אם את נותנת את ה-MMR + אבעבועות ביחד. לגבי 2 אלה - עליהם להנתן או באותו יום או בהפרש של 3 שבועות בין זה לזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)