cmv אצל חברה- האם זה עדיין מדבק?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• cmv אצל חברה- האם זה עדיין מדבק?
    הדר
    20/10/2009

שלום רב,
    חברתי נדבקה בהריון CMV. היא גילתה זאת בשבוע 16 בבדיקת דם. בשבוע 23 ערכה מי שפיר. לצערי העובר נדבק, והיא עברה הפלה בשבוע שעבר (שבוע 24 בערך). הייתי רוצה מאוד לבקר אותה ואני מעט חוששת מכך משום שאני מנסה להיכנס להריון. אציין כי יתכן והיא נדבקה עוד לפני שבוע 16 (בשבוע 10 ערכה גם כן בדיקות דם שיצאו שליליות), ופרט משמעותי נוסף הינו שה-IGg שלי הוא חיובי. האם היא עדיין מידבקת? והאם אני עשויה להידבק? אם אני עשויה להידבק, עד כמה זה מסוכן להריון המיוחל אם אני בעלת נוגדנים? תודה רבה לך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר רז סומך
    21/10/2009

גופך נושא נוגדנים מסוג IGG כעדות לזיהום שעברת בעבר ועל כן את קרוב לוודאי מוגנת, אין חשש ושיהיה בהצלחה. בכל מיקרה רק לידיעה, המחלה מדבקת על ידי מגע בהפרשות (רוק וכדומה) ונראה שעבר זמן רב מאז ההדבקה הראשונית של חברתך כך שקרוב לוודאי שאינה מדבקת עוד. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו