cmv בשבוע התשעי להריון

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• cmv בשבוע התשעי להריון
    גלי
    12/11/2009

היי

נדבקתי ב cmv בשבוע התשעי להריון, עשו לי בדיקות דם וראו ש igm חיובי וה igg שלילי.
    עשיתי גם בדיקת שתן.
    מסתבר שנדבקתי בפעם הראשונה בהריון.
    כמובן שעשינו בדיקות נוספות שהראו עדיין את אותם תוצאות.
    בשבוע 22 עשיתי בדיקת מי שפיר ואז הודיעו לי שהעובר נדבק.
    במקביל עשינו סקירה ולא ראו שום ממצאים.
    מה שמוזר לנו זה שעדיין הבדיקות דם שעשיתי אחרי המי שפיר מראות שעדיין igm חיובי וה igg שלילי.
    שאלתי זה האם ייתכן שהigg יהיה שלילי כ"כ הרבה זמן??
    האם יכולה להיות כאן טעות באבחנה??
    נכון לעכשיו אני עושה שבוע הבא (שבוע 25) טיפול יקר לcmv בהריון שמתבסס על מחקר.
    הפלה כרגע לא באה בחשבון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cmv בשבוע התשעי להריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    13/11/2009

בדיקות הנוגדנים הן בלתי ישירות ועתים יכולה להיות טעות באבחנה אולם - בדיקות חוזרות עם IgM חיובי מאוד מחזקות שמדובר בזיהום ראשוני. יתרה מזאת, בבדיקת מי השפיר מאתרים את נוכחות הנגיף עצמו שמופרש למי השתפיר דרך מערכת השתן של העובר - וכשהיא חיובית האבחנה ודאית. אין טעות באבחנה. לעתים לוקח זמן רב יותר לנוגדני ה-IgG לעלות.
    לגבי הטיפול ל-CMV - האם מדובר במתן נוגדנים כנגד CMV בהריון? את צריכה לדעת שזהו טיפול נסיוני (קיימת עליו עבודה אחת בלבד...) ואם הוא ניתן לך עלייך לחתום על הסכמה להשתתף במחקר. את מתבקשת לשלם על הטיפול? מעניין לדעת - איפה מתבצע המחקר?
    בכל מקרה - בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv טיפול

גלי
    14/11/2009

תודה.
    א. ברצוני לדעת האם בזה שעדיין אין לי נוגדני igg זה יותר גרוע? או שיש סיכוי שהעובר פיתח נוגדנים לבד??
    ב. הטיפול עצמו מתבסס על מחקר שנעשה ב30 נשים באיטליה ולרובם היה תוצאות טובות. אני מכירה זוג אחד בארץ שעשו את זה, אבל אני יודעת שזה לא מוכח.
    בכל מקרה את הטיפול אני עושה בארץ, את התרופה עצמה מייבאים מגרמניה והיא נקראת "מגלוטקט", והיא עולה לי באזור 30,000 אלף ש"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    15/11/2009

העובדה שלא פיתחת IGG לא מעידה כלום על מצב העובר.
    זהו הטיפול עליו שאלתי אותך ואני מכירה היטב את העבודה האיטלקית. האם את נותנת את הטיפול במסגרת מרכז רופאי מוכר? אם כן - איזה? מפתיע אותי שלצורך טיפול נסיוני את נדרשת גם לשלם כסף...
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בcmv

גלי
    16/11/2009

הטיפול לא מתבצע ע"י מחקר.
    אני רציתי לעשות את הטיפול. ואף אחד לא היה מממן לי את זה מן הסתם..
    לכן הייתי צריכה לשלם על התרופה (מגלוטקט).
    את התרופה קיבלתי ע"י עירוי לדם,
    ( 20 קופסאות של 10 מ"ל)
    קיבלתי אותו בשערי צדק, ומי שאירגן לי את הכל
    היה ד"ר שלזינגר שעזר לנו מאוד.
    אנחנו מאוד מקווים שזה יעזור.
    אני מבינה שבזה שעוד לא היה לי עד הטפול igg זה יכול להיות גרוע.
    תסבירי לי למה לא. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    17/11/2009

IGG הם נוגדנים שהגוף שלך מייצר והם עשויים להגן על העובר מהמחלה. ברגע שהנגיף כבר עבר לעובר והוא מפריש אותו במי השפיר, אין לדעתי משמעות רבה לנוגדנים שלך...
    בכל מקרה משמעות הנוגדנים היא ספקולציה בלבד - מה שניתן לדעת כעת הוא שהעובר נדבק בנגיף ונותר לקוות שהנוגדנים שקיבלת ימנעו נזק לעובר.
    קבלי איחולי הצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גלי

נועה
    29/11/2009

שמי נועה ויש לי סיפור דומה (הדבקה ראשונית, שליש ראשון) ואני מתעניינת עכשיו בטיפול.
    את יצרת קשר עצמאי עם ד"R שלזינגר משערי צדק? הרופא הפנה אותך? איך מתקדמים עם זה?
    אגב, הגיע אלי מחקר עדכני שעוד לא פורסם של אותו רופא מאיטליה , זה באמת כנראה טיפול די מוצלח.
    הרבה בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהיריון

CMV בהיריון
    12/07/2010

היי
    כאחוז מהנשים נדבקות בנגיף הCMV במהלך הריונן ולמרות זאת נדמה שהמידע בנוגע להשלכות ההדבקה על העובר אינו
    נפוץ ומוגבל, כאשר חיפוש ברשת מעלה מידע חלקי ביותר ומטעה. רק מי שחווה הריון מרגע גילוי ההדבקה יכול להבין
    את הקושי והמעמסה הרגשית העומדת בפני האם והקרובים אליה וזאת בנוסף לקשיים הפיזיים האוביקטיביים. מטרת
    הקומונה: לספק תמיכה ועזרה לזוגות החווים הריון עם CMV ולקשר למומחים הרלוונטים היכולים לסייע בקבלת ההחלטות
    הבלתי אפשרית בהריון

אנחנו עברנו את זה.... עכשיו אנחנו אמהות לילדים בריאים, אנחנו מזמינות אתכן להתייעץ, לשאול ולקבל הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהיריון

CMV בהיריון
    12/07/2010

היי
    כאחוז מהנשים נדבקות בנגיף הCMV במהלך הריונן ולמרות זאת נדמה שהמידע בנוגע להשלכות ההדבקה על העובר אינו
    נפוץ ומוגבל, כאשר חיפוש ברשת מעלה מידע חלקי ביותר ומטעה. רק מי שחווה הריון מרגע גילוי ההדבקה יכול להבין
    את הקושי והמעמסה הרגשית העומדת בפני האם והקרובים אליה וזאת בנוסף לקשיים הפיזיים האוביקטיביים. מטרת
    הקומונה: לספק תמיכה ועזרה לזוגות החווים הריון עם CMV ולקשר למומחים הרלוונטים היכולים לסייע בקבלת ההחלטות
    הבלתי אפשרית בהריון

אנחנו עברנו את זה.... עכשיו אנחנו אמהות לילדים בריאים, אנחנו מזמינות אתכן להתייעץ, לשאול ולקבל הכוונה.

חפשו אותנו בפייסבוק היריון עם CMV
    לכן
    אן ומיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV

סופי
    26/01/2011

שלום
    להלן תוצאות CMV שעשיתי בשבוע שביעי להריון בגיל 28
    אשמח לדעת מה הן אומרות כי נולד לי ילד עם לקוית שמיעה בינונית, עיצבית ,כוכליארית, דו צדדית וברצוני לדעת אם CMV זאת הסיבה כי לא ידועה לנו הסיבה לליקוי.
    תודה

HEPATITIS Bs Ag Negative
    HEPATITIS C Ab Negative
    CMV IgG 5.99 IU/ml
    CMV IgM Positive IU/ml
    TOXOPLASMA IgG Negative IU/ml
    TOXOPLASMA IgM Negative IU/ml
    RUBELLA Ab IgG ---- IU/ml
    CMV AVIDITY 0.80
    TREPONEMA SCR./TPHA Negative

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV - תגובה

ד''ר אריק האס
    27/01/2011

סופי,

תודה על השאלה. לא ציינת את הגיל הנוכחי של הילד. קשה לאבחן CMV מולד אצל ילד על סמך בדיקות של האמא. הדרך המקובלת היא לבדוק שתן או דם בתינוקיה כלומר יום או יומיים אחרי הלידה. האבחנה היא חשובה כי יש הרבה עדות שטיפול יכול לשפר - אבל רק אם מתחילים בגיל צעיר. אני מציע לך לפנות לרופא מטפל ולבקש הפנייה למומחה במחלות זיהומיות - אבל זה תלוי בגיל של הילד - אם הוא מעל חודשיים זה יכול להיות מאוחר, אבל אפשר יעוץ בכל זאת.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו