אשה הרה וחיסון לאדמת

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• אשה הרה וחיסון לאדמת
    דפני
    07/12/2009

שלום,
    בעבר כנראה חליתי באדמת (בילדות) ולאחר מכן בגיל 12 קיבלתי את החיסון לפי תוכנית החיסונים שהיתה נהוגה בזמנו.
    לפני ההריון הראשון ביצעתי בדיקה והייתי מחוסנת (50). ההריון הזה הסתיים בהפלה טבעית ולאחר מספר חודשים נכנסתי להריון נוסף. בתחילתו בוצעה לי בדיקה נוספת לאדמת והחיסוניות היתה 17. עברתי את ההריון בפחדים ולאחריו כשבתי היתה בת חודשיים קיבלתי את ה-MMR. מספר חודשים לאחר מכן ביצעתי בדיקה והתוצאה 40. אני מתכננת הריון נוסף. בתי צריכה לקבל את חיסוני ה-MMR בהתאם לתוכנית החיסונים. הבנתי שמדובר בוירוס חי מוחלש המופרש ברוק של המחוסן במשך תקופה מסוימת לאחר מתן החיסון. האם בהיותי הרה העובדה שבתי קבלה חיסון ומפרישה את הוירוס עלולה לסכן אותי בהנחה שהתוצאה שלי 40 או בהנחה גרועה יותר שהתוצאה שלי תצנח שוב כפי שקרה בפעם הקודמת?
    אם אחליט לבצע חיסון נוסף לפני ההריון האם יש פרק זמן שעלי לחכות בין קבלת החיסון לבין הכניסה להריון?
    אני מודאגת
    תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשה הרה וחיסון לאדמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדמת

ד''ר גליה ברקאי
    13/12/2009

שלום דפני, אין לך מה לדאוג. לפ תשובות המעבדה את מחוסנת. בבקשה אל תחזרי על בדיקות או חיסונים, אין בזה צורך - לפחות פעמיים היו לך רמות נוגדנים טובות, וגם אם בבדיקה נוספת הן יהיו נמוכות, אין זה אומר שאינך מחוסנת.
    בנוסף - אין שום בעיה עם חיסון של ביתך בזמן שאת בהריון. למרות שחיסון עצמו לא מומלץ לנשים בהריון, לא נמצאה מעולם פגיעה בעובר בנשים שקיבלו בעצמן את החיסון בהריון, ולכן המלצת משרד הבריאות היא שאם אישה חוסנה (בעצמה) וגילתה שהיא בהריון, אין חשש לפגיעה בעובר. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בביתך ואת כבר מחוסנת.
    בקיצור - הסירי דאגה מליבך בנושא האדמת.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו