אמא מודגת (חיסון)

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• אמא מודגת (חיסון)
    daniela
    25/12/2009

אני שוב כותבת כאן אחרי קריאה של כול מיני כתבות נגד החיסון שפעת החזירים.
    אני וילדי חוסנו לפני 15 יום ו מאז אני בפניקה .
    אני לא יודעת אם עשיתי נכון.
    פתום מדברים אל הסכנות אל שקרים אל החיסנים.
    אני לא יודעת למי לאמין.
    תעזרו לעשות סדר בראש שלי...אני אמא מודגת מאוד.
    בצרפת למשל מחסנים מעכשין בלי adjuvants ילדים עד גיל 9 אז למה פה לא!
    בצרפת לא נותנים מנה נוספת של pandermix לילדים מגיל 3 כי תואנים שחצי מנה מספקת מספיק נוגדנים אז למה פה לא מדברים אל זה?
    אני מקווה שתעזרו לי כי אני לא ישנה וחושבת רק אל זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודגת (חיסון)

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון

ד''ר גליה ברקאי
    27/12/2009

הדאגה המוגזמת לא תעזור לך, זה לגמרי מיותר.
    את יכולה לקרוא באינטרנט כל מיני דברים, כמו למשל שלא התרחשה שואה ועוד ועוד...השאלה למי את בוחרת להאמין. משרדי הבריאות של כל מדינות אירופה וארצות הברית המליצו באופן גורף על חיסוני שפעת לכלל האוכלוסייה, ועד היום ניתנו מליונים רבים של מנות חיסון ללא תופעות לוואי מסוכנות. אפשר להתווכח על ההחלטה הכלכלית האם להוציא כ"כ הרבה כסף על חיסונים אלה (מבחינת המדינה) ושאלות כאלו, אך אין ויכוח בעולם המקצועי לגבי בטיחות החיסונים. אנשים שאינם מאמינים בחיסונים ומפיצים תיאוריות קונספירציה מסתמכים על אמונות ונתונים שקריים - אותם לא תצליחי לשכנע עם עובדות (למשל היעלמות מחלות קשות ביותר כמו אבעבועות שחורות, פוליו ועוד בעקבות החיסונים), ולכן גם אין טעם לנסות. ירידה בהתחסנות מגזרים מסויימים (כגון מגזרים חרדיים) הובילה להתפרצויות של חצבת וחזרת עם מאות מקרים בשנים האחרונות.
    לגבי ההחלטה לחסן עם או בלי אדג'ובאנט או מס' המנות - אני לא נכנסת לה. מדינות שונות מחליטות על משטרים מעט שונים משיקולים שונים. בארה"ב למשל החיסון עם האדג'ובאנט ניתן גם לנשים הרות וגם לילדים צעירי כך שאין חשש.
    התייחסות קצרה על אדג'ובאנטים: מדובר על חומרים שמעודדים את מערכת החיסון לייצר תגובה מספקת. האדג'ובאנטים בחיסוני השפעת החדשים מכילים חומרים שמרכיבים ממברנות בגופינו והם אינם מסוכנים (משתמשים בהם כבר שנים רבות), הם מאפשרים להשתמש בכמות קטנה יותר של אנטיגן לשפעת (זה ייתרון משמעותי), מאפשרים תגובה חיסונית מהירה יותר וטובה יותר ואף ייתכן שיגנו עלינו גם אם הנגיף יעבור שינוי מסויים. אם את שואלת אותי - עדיף החיסון עם האדג'ובאנט, הוא יעיל יותר - אני קיבלתי חיסון זה ואין בלבי כל חשש.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו