שאלה לגבי חיסונים-אני לחוצה!

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי חיסונים-אני לחוצה!
    בת 17
    05/03/2010

קודם כל אני רואה שזה פורום לחיסונים לילדים ואני לא ילדה אלא בת 17 וחצי- פשוט לא מצאתי מקום אחר שבו אני יכולה לשאול את זה, אני מקווה שבכל זאת תוכלו לענות לי.
    בכיתה ח' (גיל 13) הייתי אמורה לקבל חיסון ולא לקחתי אותו (אני לא זוכרת למה, אני חושבת שבגלל שלא רציתי).
    עוד כמה חודשים אני אצטרך לקחת חיסון (החיסון שמקבלים בגיל 18 בצבא) אני לא יודעת מה לעשות.
    איפה אני עומדת? מה אני אמורה לעשות? לא לקחתי את החיסון של גיל 13 אז איך אני אוכל לקחת את החיסון של גיל 18?
    יש קשר בין השניים? אני יכולה לקחת את שניהם? זה לא מסוכן לי?
    אני ממש בחרדות מהעניין הזה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר רז סומך
    06/03/2010

חיסון גיל 13 כולל טטנוס, דיפטריה ושעלת. חיסוני גיל 18 כוללים טטנוס, דלקת קרום המוח, צהבת ושפעת - בעונה. אנא בררי עם רשויות הצבא אם ניתנים חיסונים נוספים. בכל מיקרה כעת, מאחר ולא קיבלת את חיסון גיל 13, אני ממליץ להתחסן, וביום הגיוס להוסיף רק את החיסונים האחרים (ללא טטנוס). בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו