חיסון MMR

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון MMR
    גל
    04/06/2010

בתי בת שנה וחצי עשיתי לה לפני עשרה ימים חיסון זה בלי אבעבות רוח, לאחר שבוע ויומים הופיעה לה חום גבוהה של 39 שמטפס עד ל 40 אני כבר ביום השלישי מה קורה אם זה ממשיך? האם זה תקין?

דבר נוסף בהערות של מי אסור לו לקחת חיסון זה רשום ילדים שאלרגים לג'לטין ולאנטיביוטיקה מסוג מסויים? איך אני אמורה לדעת האם בתי אלגרית לדברים אלו אן מעולם לא קיבלה אנטביוטיקה? או אכלה ג'לטין למה לא שואלים?

בעיקרון בתי בסדר עם ביצים וחלב קמח אבל איך אני אמורה לדעת שהיא בסדר אם אלו ואת הזריקה היא קיבלה כבר.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון MMR

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר רז סומך
    04/06/2010

תופעות לוואי שמופיעות שבוע 10 ימים לאחר חיסונים אלו הינן שכיחות מכיוון שמדובר בחיסונים חיים וזוהי פחות או יותר תקופת הדגירה של הוירוסים שבחיסון. מציע בכל מיקרה לפנות לרופא המטפל לשם הערכה כללית. לגבי אלרגיה, מדובר בתופעות שמופיעות לרב מיד. הרגישויות לגלטין ולנאומיצין יחסית נדירות ולכן לא בודקים מראש. היות ואלרגיה מיידית לביצים הרבה יותר שכיחה, קיימת כאן הזהרה כזאת מכיוון שהחיסון מוכן על מצע של ביצים ולעיתים נותרת כמות קטנה של ביצים בתכולת החיסון. במיקרים כאלו מומלץ לתת את החיסון בהשגחה. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו