מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- cmvאורטל10/06/2010
שלום שמי אורטל
לפני 4 שנים כשהייתי בהריון עשיתי בדיקות דם וה cmv שלי היה שלילי והכל היה תקין לאורך ההריון.
היום אני בשבוע 7 ועשיתי בדיקת דם בשבוע 5 וקיבלתי את התשובות הבאות:
cmv ab igg 6.3 בעוד שהנורמה היא עד 6
cmv ab igm 0.21 בעוד שהנורמה היא עד 0.85
cmv igg (vidas) positive
cmv igm (vidas) negative
בגלל שיש סטייה ב igg של 0.3 מהנורמה הרופא שלח אותי לבדיקת דם חוזרת שאותה אני צריכה לעשות בעוד שבוע
מה אומרות התשובות הללו?
למה יש סטייה ב igg ?
האם יש סיכון לעובר?
האם אפשר לדעת מתי נדבקתי?
בבקשה אשמח לעזרה אני ממש עצובה ולחוצה
תודה רבה
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דוקטור אני מחכה לתשובה
אורטל14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטל כנסי
ענבר18/06/2010שלום אורטל. אמנם אינני רופאה מומחית למחלות זיהומיות אבל אני רופאה. לפי הנתונים שצרפת ברגע ש - IGM שלך שלילי כפי שזה נראה לי אין שום סיבה לדאגה. IGG מצביע על הדבקה בעבר . נכון ש - 6 (אגב אין משמעות לדעתי לסטיה של 0.3 ולא ברור לי למה נשלחת לבדיקה חוזרת) הינו כייל נוגדנים לא גבוה. למרות ששוב, אינני יודעת באיזו אופן בוצעה הבדיקה ומהם ערכי הייחוס. אולי רופאך חושש מהדבקה עכשוית חוזרת לאור העלייה הלא משמעותית לדעתי כפי שכבר אמרתי בערכי ה - IGG.
מה שחשוב הוא האם ישנם נתונים על AVIDITY באחוזים. אם כן מהם?
לא הייתי חוששת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף עבורך אורטל
ענבר18/06/2010אם בדיקת ה - AVIDITY גבוהה מ - 45% אז מדובר ודאי בהדבקה שאיננה בזמן האחרון. בכל מקרה רופאך שלח אותך לבדיקה חוזרת כדי לראות אם יש עלייה (של לפחות פי 2) בכייל נוגדני IGG. אך שוב, ברגע שמתחילים להיווצר נוגדני IGG כנגד וירוס כלשהוא וניתן כבר לאבחנם בבדיקת דם אז לרוב ניתן כבר לראות עלייה גם בנוגדני IGM. אז שוב, קיים סיכוי סביר שאין שום בעיה בתוצאות. גם אני, אגב, חסרת נוגדנים ומעולם לא פגשתי את הוירוס ובהריון האחרון גם היתה עליה מוזרה מינורית בנוגדני IGG כאשר ה - IGM נשאר שלילי (ביצעתי בדיקות כל חודש בגלל היותי רופאה שמתעסקת עם נוזלי גוף והכל היה תקין ועד עצם הרגע הזה עדיין לא נדבקתי...).
אנא הרגעי יקירה והיבדקי רק כדי שתנוח דעתך.
הריון מוצלח וקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה דוקטור אני מחכה לתשובה
אורטל14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)