CMV בהריון

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• CMV בהריון
    יהודית
    22/06/2010

שלום, אני בשבוע 25+4, הריון ראשון ויקר לאחר טיפולים והפלה.ללא נוגדנים כלל ל CMV ועובדת בגן ילדים..
    מתחילת ההריון בדקתי CMV בעקביות ועד עכשיו ב"ה נשאר שלילי. את הבדיקה האחרונה עשיתי לפני שבוע (24+5). העניין הוא שביומיים האחרונים אני מרגישה ממש ממש לא טוב, חולשה כללית, עייפות קיצונית ובחילות. אחד הדברים שמפחידים אותי ביותר שיכולים לגרום לזה זה ההדבקות ב CMV...
    1. תוך כמה זמן מרגע הדבקה ניתן לראות נוגדנים (IGM) בבדיקת דם?
    2. האם בזמן מחלה פעילה מהוירוס אמורים כבר להיות נוגנדני IGM?
    כלומר- מהו הזמן המתאים לבדוק שוב את המצאות הנוגדנים לאחר הופעת סימנים של מחלה?
    3. מה המשמעות של זמני ההדבקה מבחינת העובר? האם כשהאם נדבקת אז ההדבקה עוברת מיידית לעובר או שרק אחרי שכבר רואים נוגדנים או הופיעה מחלה יש העברה לעובר?
    3. מה המשמעות של הדבקה ראשונית בשבועות אלו? האם זה נכון שיש יותר סיכוי שגם אם העובר נדבק אז הפגיעה בפועל פחות סבירה או משמעותית?
    אני יודעת שאני נשמעת לחוצה לאללה, אני באמת כזו.. (: ומאוד מרגיע אותי להבין את המשמעויות של הדברים..בעיקר חשוב לי לדעתמתי מומלץ לחזור על הבדיקה שוב (כמובן שאני מעדיפה כמה שיותר מוקדם כדי שאוכל לנשום לרווחה..) ועוד דבר קטן- עד איזה שלב מומלץ להמשיך לעקוב אחר CMV? יש שבוע שזה כבר ממש לא רלוונטי?
    תודה תודה תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי מתי רואים נוגדנים בבדם.

ריקי
    03/07/2010

אני החלמתי עכשיו מCMV.
    הייתי חולה 4 שבועות. בשבוע הראשון לא ראו נוגדנים בדם ורק בשבוע השלישי למחלה ראו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו