מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סימפטומים ויראליים+חום משתנה ומתמשךאורלי02/07/2010
שלום רב,
בני, בן ה-2.10 שנים כיום, חלה עשרות פעמים מאז תחילת המעון שלו בפט' שעבר . ברב הפעמים ניגשתי איתו לבסוף לבדיקת-רופא. הבדיקות לעיתים הראו יל נטייה למחלה חיידקית (כמעט אף-פעם לא וודאית...), ולכן לקח כבר מס' פעמים לא מועט אנטיביוטיקה, אך בחלק מהפעמים לא קיבל אנטיביוטיקה.
מסתבר, שמערעת-החיסון של בני כנראה מאוד מוחלשת כבר זמן רב, בעקבות היכנסותו למעון בגיל שנתיים (מאוחר יחסית).
כיוון שיש לי "תסביך אנטי קופ"ח ונטילת אנטיביוטיקות" מעצמי, לא ניגשתי עדיין עם בני לבדיקת-רופא הפעם. כל הסימנים מצביעים על וירוס (שפעת אוליי) : חולשה, חוסר-אנרגיה בחלק משעות היום, נזלת ושיעולים רבים מאוד (בעיקר בלילה). לכן קניתי לו שלשום סירופ R-8 הומאופתי, שאכן עוזר רבות למלחמה בליחה המצטברת ובשיעולים הרבים כ"כ. זהו כבר היום השביעי עם זאת, שלבני יש חום, שאינו עולה על 38 ביום, אך לצערי כבר כ-5 ימים , הוא קופץ בלילה בין 38.6-39.3 (היום בלילה). אני מקפידה עדיין לתת לו נר אקמול מדי-לילה, אך כבר לא במהלך היום, כיוון שלא נראה לי שיש בכך צורך.
גם הרגשתו משתנה במהלך היום- ממצב של עירנות ואנרגיה רבות יותר, למצב של חולשה, "סמרטוטיות" ונזקקות רבה מאוד לקרבה אליי (בעיקר כשהחום עולה בערבים והלילות).
בשורה התחתונה - מה שמדאיג ומציק לי במיוחד היא התמשכותו של החום הגבוה (39 בממוצע) בשעות הלילה - האם כעבור שבוע עדיין יכול להיות תופעה נורמאלית וטבעית של מלחמת-הגוף בוירוס, על אף שמקפידה לשים לו נר אקמול בכל לילה (החום שציינתי הינו לפני השימוש בנר !) ???
מתנצלת מאוד על אורכה של שאלתי!!! אך היתי חייבת לכתוב גם הקדמה קצרה, וגם אני הרבה יותר חוששת מנטילת האנטיביוטיקה, שלדעתי לא הייתה תמיד מוצדקת, מאשר מהתמודדות טבעית של גופו עם שטף-המחלות, שממשיכות לפקוד אותו גם כעת בקיץ .... תחושתי היא, שעל אף בדיקת-דם, רופאים גם כיום ממהרים מדי לרשום אנטיביוטיקה לחיידק, גם כשהיא לא באמת נחוצה, כייון שהממצא לא וודאי !
האם להתעלות על עצמי גם הפעם ולגשת לרופא, בגלל עניין החום המתמשך והגבוה בלילות, או שהאם האינטואיציה שלי מספיקה , בכדי להמשיך ולתת לגוף לעשות את שלו בטבעיות, רק בתוספת אקמול פעם ביום ???
אנא - תשובתך העניינית בהקדם האפשרי !!!!
בתודה רבהההההה מראש !!!!!!
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה
ד''ר מיכאל גדלביץ'02/07/2010אורלי שלום
אין שום בעיה עם אורך ההסבר. הבעיה היא מה עושים. אני הרי רופא, כידוע לך, ואת פונה אלי דרך הפורום ליעוץ בעצם רפואי, כשבו זמנית את כותבת שלא רוצה ללכת לרופא. כל המלצה שאכתוב בתשובה עלולה להיות לא לעניין, מאחר ואין בידי היכולת להתרשם, לשאול ולבדוק. למשל להאזין לקולות הנשימה (לריאות) של הילד. או להציץ בגרון לראות שאין זיהום פוליקולרי חיידקי. הרי אלה לעתים קרובות הסיבות למתן אנטיביוטיקה - החשד לתחילת הופעה של דלקת ריאות חיידקית או זיהום חיידקי בגרון.
הומאופטיה? איני מקבל את הבסיס המדעי של הגישה, אף כי קראתי ובדקתי הרבה מאוד בנושא. יש לזה וודאי ערך רגשי חיובי, אם את מטופלת ע"י אדם הגיוני.
מה עושים? פה התשובה שלי מאוד ברורה ובמיוחד לגבי ילד בן 3 שנים שיש לו חום מעל שבוע עם התסמינים שאת מתארת. הולכים לרופא ילדים! ברור שהסיפור נשמע כזיהום נגיפי (ויראלי), אבל זה כלל לא בטוח. וגם לזיהום נגיפי יכולים להיות סיבוכים. למה נמשך הרבה זמן - כי זה סוג הנגיף או בגלל סיבוך כלשהו?
מה המפתח להחלטה? למצוא רופא ילדים שאת מאמינה לו וסומכת עליו! עם ניסיון וידע ויכולת להסביר מחד וקבל החלטות מאידך. יש הרבה כאלה בארצנו. איך למצוא? להתאמץ, לשאול, להתיעץ ולמצוא!
בהצלחה
בריאות שלימה ושבת שלום
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)