מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- CMV לפני הריוןריקי03/07/2010
אני בת 36 ללא ילדים, לפני כשבוע החלמתי מCMV שנמשך כחודש. תוצאות בדיקת הדם בשבוע השלישי למחלה:
CMV IgG 225
CMV IgM POSITIVE
CMV IgG Avidity 3.6%
מאחר וCMV עלול להזיק לעובר, כמה זמן עלי לחכות לפני שאנסה להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקי שלום-בתשובה לשאלתך
אפרת09/07/2010שלום לך,
נהוג להמתין כחצי שנה ממועד ההדבקה ועד הריון נוסף.
מאחר ואני ד"ר לאימונולוגיה וכן אחותי עברה לידה שקטה בשבוע 27 בעקבות הידבקות ראשונית בנגיף בהריון נושא ה-CMV קרוב מאוד לליבי. במהלך 2 ההריונות שלי הקפדתי לשמור על היגיינה מקסימאלית ולהתרחק מאנשים המגלים תסמיני הצטננות. הריונות אלו עברו עלי בלחץ וחשש גדול (בלשון המעטה) אך לשמחתי לא נדבקתי בנגיף במהלך ההיריון ונולדו לי 2 ילדים מקסימים.
מאחר והנושא קרוב לליבי החלטתי באופן מושכל ויזום להידבק בנגיף טרם כניסתי להריון נוסף וזאת במטרה למנוע את הסיכון הכרוך בכך שאיני מחוסנת.
הידבקות בווירוס זה קלה ביותר והיא מתאפשרת דרך מגע עם נוזלים שונים כגון רוק, דמעות שתן וכו' של אדם החולה בנגיף. מספיק לשתות מאותה כוס או לחלוק כלי אוכל עם אדם החולה בנגיף על מנת להידבק ממנו.
מאחר וכל תקוותי להידבק ב-CMV טרם הריון נוסף לא התממשו אני פונה אלייך בתקווה שתסכימי לעזור לי להידבק בנגיף.
על אף שפנייתי תמוהה ברצוני להדגיש כי היא נובעת מהרצון למנוע את ההשלכות החמורות הכרוכות בהידבקות בנגיף במהלך ההיריון בהעדר חיסוניות.
אודה לך מאוד אם תסכימי לסייע לי.
תודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הדבקה מכוונת של CMV
ד''ר אריק האס10/07/2010ד"ר אפרת הנכבד,
תודה שחזרת לריקי על שאלתה. לטובת הפורום, וכאחד ממנהליו, ובגלל שאת מציגה את עצמך כד"ר (רופאה או PHD?), אני מרגיש חובה להסתייג מבקשתך להידבק בCMV כדי לשמור על הילדים העתידים שלך.
יש משהו שנקרא מסיבת אבעבועות (Pox party) וזה מצב שהורים של ילדים שטרם נדבקו באבעבועות רוח היו מביאים את ילדיהם ליחשף למישהו עם אבעבועות רוח פעילה במחשבה שזה יוריד תחלואה לעתיד. בהתחלת ההתפרצות עם שפעת חזירים היו אנשים שניסו אותו דבר. בקיצור, זה לא מומלץ כי יש אנשים שבניגוד לקביעתך כן מסתבכים מCMV בתקופת הבגרות, יש דווחים פה ושם על אנמיה רצינית שזקוקה למנת דם או פצצה של הטחול עם תוצאות קשות.
בנוסף, CMV ישן יכול להתעורר ולגרום לאותם בעיות בתינוק כמו בזיהום ראשוני (בסיכון של כ1% מהריונות). אם כן, ההצעה שלך לידבק בCMV רק מפחית את הסיכון, אבל לא מונע לגמרי.
ולכן, תשמחי בעובדה שהבדיקות שלך לא מראות שמץ של הידבקות בCMV ואל תכניסי את עצמך למצבים שיכולים להיות הרבה יותר גרועים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אריק אהס הנכבד
אפרת11/07/2010אני PhD. את הדוקטורט המדעי שלי עשיתי במחלקה לחקר התא ואימונולוגיה באוניברסיטת ת"א יחד עם טובי המומחים (רופאים ומדענים) בתחום האימונולוגי והזיהומי.
צר לי כי באופן נחרץ איני מסכימה עם קביעתך שניתן להיכנס להריון לאחר חודש מההידבקות ב-CMV. אני משוכנעת כי הבחורה שפנתה אליך בפורום תוכל לוודא זאת מול המכון הטרטולוגי ואני אכן ממליצה לה לעשות כן.. בן אם התקיימה או לא התקיימה הפלה, הידבקות ראשונית בהריון משמעה סיכון אפשרי גבוה להדבקה עוברית ולנזק בעובר. נתוני Avidity כאמור מראים כי מדובר בהדבקה ראשונית וכזו שחלה לאחרונה.
מאחר ומדובר בווירוס טרטוגני ביותר מומלץ להמתין חצי שנה ממועד ההדבקה ועד הריון נוסף.
אני מסכימה עם קביעתך שלמרות ההגנה הניכרת אותה מספקים הנוגדנים מההדבקה הראשונית , הגנה זו אינה מלאה. במקרים מסוימים יתכן שפעול של הנגיף או זיהום שניוני בזן נגיפי אחר. יחד עם זאת העבודות מראות כי הסיכוי לנזק עוברי במקרים כאלו נמוך בהרבה (אם כי עדיין מצריך מעקב).
לגבי הסימפטומים של המחלה: הרושם שעולה מתשובתך היא שלרוב מדובר במחלה קשה ביותר (עד כדי "פיצוץ טחול"). הרשני להדגיש מול קהל הקוראים המבוהלים כי בקרב אנשים בעלי מערכת חיסונית תקינה מדובר במחלה בעלת סימנים שאינם שונים מכל מחלת חום וירלית אחרת ואף עשוייה להיות אסימפטומטית בחלק גדול מהמקרים. בחלק קטן יותר מהמקרים המחלה מופיעה כמונונוקלאוזיס ומתאפיינת בחום , הגדלת בלוטות לימפה , עייפות,כאבי שרירים, כאבי ראש, הגדלת כבד וטחול, תחלואה ראתית ופריחה עורית וכן עשויה לגרום לדלקת כבד קלה.
לאור כל הנ"ל אני עדיין מחזיקה בעמדתי כי הדבקה בנגיף באופן יזום תוך לקיחת כל הנתונים הנ"ל עדיפה על פני מצב בו ההדבקה בנגיף הינה ראשונית במהלך הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הדבקה מכוונת של CMV
ד''ר אריק האס11/07/2010ד"ר אפרת,
תודה על זה שהבהרת את העמדה שלך. אני אבהיר את העמדה שלי, ונראה לי ש"נסכים להתווכח."
1. המשמעות של זיהום ראשוני היא: זיהום במארח (בן-אדם) לא חשוף ולא מחוסן. כל העבודות שאני מכיר על CMV כזיהום ראשוני בשליש הראשון הם בנשים שהיו עם נוגדנים שליליים. ברגע שיש תגובה חיסונית - הסיכון להעברה VERTICAL מאם לתינוק הוא פחות מהסיכון כשיש את הנגיף בדם בהתחלה, שהיא בדרך כלל הסיבה שיש חום בזיהום ראשוני. אני מאתגר אותך להראות לי מאמר אחד שמוכיח שיש סיכון יותר גבוה להידבקות חודש אחרי זיהום ראשוני ביחס לחצי שנה. אני לא שולל את האפשרות שיש מומחים שממליצים לחכות 6 חודשים וכבודם מונח במקומם. מצד שני, לאשה בת 36 בלי ילדים לחכות 6 חדשים זה יכול להיות משמעותי על אפשרותה להביא ילד, ולכן אני לא רואה שזה מקום להחמיר בתקופת זמן שהיה אחרי זיהום ראשוני בהעדר נתונים וידע מדיוק.
2. לא ברור לי איך הגעת למסכנה שאמרתי ש"לרוב מדובר במחלה קשה ביותר." אני אמרתי ש"פה ושם יש דווחים על סיבוכים" ואני צודק בקביעה זאת. אני לא אמרתי שCMV זה מחלה קשה ואני לא אגיד. אני לא אמרתי ש CMV זה מחלה קלה ואני לא אגיד. מי שמטפל בעשרות תינוקות ואמהות שלהם מכיר שיש ספקטרום של תחלואה. כוונתי היתה שמכיון שCMV זה נגיף שנשאר בגוף (בצורה לא פעילה אבל יכול להתעורר במצבים שונים) כל החיים, וגם יכול לעשות בעיות לאנשים מתוך בריאות שלמה, לא כדאי לקחת סיכון להידבק באופן יזום עם מחלה פעילה, ואני עומד על עמדה זו. שוב, אני מאתגר אותך להביא לי שם של מומחה אחד באוניברסיטת תל אביב או מאף מקום שממליץ לנשים בריאות ליצור קשר עם נשים עם CMV ולבקש שהם ידביקו אותם. אני לא רוצה לדעת מה בדיוק התכוונת לעשות עם הרוק או השתן של האשה עם CMV.
3. אני מסכים עם התנהגותך לשמור על ההגינה כמה שיותר ולהימנע מסביבה שיש בה אנשים חולים. זו דרך המלך למנוע כל מיני וירוסים ומחלות אחרותבזמן ההריון. בעצם, השביל הזהב למנוע CMV זה יהיה חיסון שכידוע לך עובדים על זה ביתר שאת.
בינתיים, אני חוזר שלא מומלץ לאשה בריאה לחפש אנשים חולים עם CMV שידביקו אותה.
אם את רוצה להמשיך את הדיון המעניין הזה, תרגישי חופשי לשלוח לי מייל כי אני חושש שזה מתחיל לאבד את ההתעניינות של רוב הקוראים וקוראות של פורום זה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זמן שהייה לאחר CMV ראשוני להריון
ד''ר אריק האס10/07/2010ריקי,
לפי התוצאות שנתת, הגוף שלך עשה תגובה ל CMV. אם את כבר מרגישה טוב אין שום סיבה לחכות ליכנס להריון. במצב של הפלה מCMV וזיהום ראשוני, מומלץ לחכות חצי שנה מההפלה עד כניסה חוזרת להריון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובותיכם
ריקי12/07/2010לד"ר אריק האס,
תודה על תשובתך המפורטת והכנה.
אני אכן מתקשה להכנס להריון, ולפי הרופאים אצטרך להתחיל טיפולי פוריות, כמו כן גורם הגיל משמעותי ולכן אשמע לעצתך ולא אחכה חצי שנה.
לד"ר אפרת,
אני מאוד מבינה את חששך מהידבקות במהלך ההריון, במיוחד לאור מה שקרה לאחותך, אני אישית לא הייתי עושה מהלך כזה להידבק במכוון, במיוחד לאחר החודש שעברתי, המחלה היתה מאוד קשה, שכבתי חודש בבית עם חום צמרמורות כאבי ראש קשים פריחה ושיעול, הגעתי אף לאשפוז בבית חולים. ערכי ספירת הדם שלי היו מאוד נמוכים עד כי חששו שאדבק בחיידקים שונים מרוב שהמערכת החיסונית שלי נחלשה. בקיצור, לא ממליצה לך לעשות מהלך כזה במיוחד אם את אמא לשני ילדים.
בכל אופן, הבנתי מהרופאים כי המחלה מדבקת כשבועיים-שלושה אחרי שמבריאים, ומאחר ותקופת זמן זו עברה כנראה שאיני מדבקת כעת.
מאחלת לך בע"ה הריון בריא ,ללא חששות, וגם לי :)
ריקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ריקי בהצלחה
ד''ר אריק האס12/07/2010הייתי רק מוסיף כמובן שבמידה ואת נכנסת לטיפול פוריות, עלייך להודיע לרופא על מצבך כCMV חיובי בזמן אחרון. כמו שציינתי יש מומחים שכן מחכים תקופה מסיומת אחרי CMV. גישה אחרת היא לעקוב אחרי בדיקות (התעלמות של IGM, וכו') ואם את נכנסת למסגרת כזו הרופא צריך לדעת את הרקע הרפואי שלך המלא.
בברכת לידה בריאה וקלה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
