מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסונים לתינוקת בארה"בתום13/07/2010
שלום רב,
ביתנו בת ה-12 חודשים כעת, עברה את החיסונים הנדרשים, כפי שמנחים במשרד הבריאות ובטיפת חלב בשלושה חודשים הראשונים לחייה, עוד כשהיינו בארץ. מאז אנחנו נמצאים בשליחות בארה"ב, והיא עוברת את החיסונים כאן, כאשר אנו שומרים על הלו"ז שקיבלנו מטיפת חלב טרם נסיעתנו.
ויחד עם זאת, קיים שוני כמפורט להלן:
1. פרבנר- ניתנות בארה"ב ארבע מנות במקום שלוש הנהוגות בארץ. הנ"ל בגילאי 2, 4, 6 ו-12 חודשים.
2. מחומשת- 3 המנות הראשונות ניתנות כפי שנהוג בארץ בגילאי 2, 4 ו-6 חודשים. המנה הרביעית מחולקת- DTaP ו-Hib ניתנים בגיל 15 חודשים. את ה- IPV לא נותנים, אלא בגיל 4!
בארץ, הרי המנה הרביעית על כל רכיביה ניתנת בגיל 12 חודשים.
3. Hep A- כאן שתי המנות ניתנות בגילאי 12-23 חודשים, בטווח של 6 חודשים לפחות זו מזו.
בארץ, החיסון ניתן בגילאי 18 ו-24 חודשים.
נאמר לנו כאן שאם בכוונתינו לטייל מחוץ לארה"ב עד שימלאו לביתנו 18 חודשים, כדאי לתת לה לפחות מנה אחת מחשש להידבקות.
נודה להבהרות לגבי מהות השוני, ובהתאם נקבל החלטה כיצד לנהוג.
לא בטוח שזה נתון הכרחי, אבל אנו חוזרים לארץ כשימלאו לביתנו 18 חודשים FOR GOOD.
תודה רבה על התייחסותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינויים בלוח חיסונים בין מדינות
ד''ר אריק האס16/07/2010שלום תום,
תודה על שאלותך. אני אענה לא רק כרופא אבל גם כאבא-- שהנושא של החיסונים שמבלבל ולפעמים מתשכל. בנוסף אני מכיר את מצבך מקרוב כי כשעלינו עם הילדים שלנו ארצה, נוכחנו לדעת שבכלל לא ברור איזה חיסונים קיבלו. דרך עבודה שלי אני יכול להגיד לך שלא מעט ילדים מקבלים חיסונים שקרוב לוודאי הם מיותרים בארץ בגלל רישום לא מדיוק בחו"ל.
מצד שני, צריך להודות שמדובר בשתי מדינות שמספקים מיטב החיסונים למרבית האוכלוסיה. ולכן אל תילחץ יותר מדי - ההבדלים הם בעיקרון קטנים.
ולכן אענה לשאלות שלך ואחר כך אציע כמה טיפים כדי לא ליכנס לבעיות בחזרתך לארץ.
1. חלק מהחלטה לחסן תלוי בהיארעות מקומית. לפי מחקרים שנעשו בארץ, רוב הילדים מיצרים מספיק נוגדנים אחרי שתי מנות, ולכן ההחלטה בארץ לתת שתי מנות בגיל חודשיים ו4 חודשים ועוד מנה אחרי גיל שנה. מכיוון שהחידק קשור יותר למקום ופחות לגנטיקה וארץ מוצא, כדאי לנהוג לפי התדריך של המדינה שבה היא נמצאת כרגע. בכל זאת, ילדים בגיל שנה שקיבלו רק שתי מנות PREVNAR לפני גיל שנה, מקבלים רק עוד מנה אחרי גיל שנה ודים.
2. מי שקיבל 3 מנות של IPV (פוליו, שיתוק ילדים) הוא נחשב מחוסן באופן מלא. יתכן שהבת תקבל עוד מנה בחזרתה לארץ אבל זה לא מסכן אותה כן לקבל או לא לקבל כרגע.
3. לגבי Hep A, לא כל מדינה מחוץ לארה"ב היא באותו סיכון, למשל בהודו יש הרבה יותר מאשר בארץ. מצד שני יש Hep A בארץ והחיסון בטיחותי ויעיל מגיל שנה ולכן אין צורך לחכות עד 18 חודשים. הסיבה שמחכים בארץ לפי מיטב ידיעתי היא בגלל המספר החיסונים שניתנים בגיל שנה.
ההמלצה שלי היתה לחכות עד שתחזרי לארץ אבל אם הרופא שלכם מתעקש אפשר לתת לפני. יהיו טיפות חלב בארץ שלא יתנו המנה השניה לפני גיל שנתיים למרות ההמלצה שהזכרת לתת 6 חודשים אחרי הראשונה.
לסיכום, אפשר לקבל את החיסונים כפי הנהוג בארה"ב או בארץ בקשר לנקודות שהעלית בלי חשש גדול.
יותר בעיתי הוא כמה ברור הפנקס חיסונים של הילדה. תקפיד ותבקש מהרופא שהחיסונים יהיו מודפסים או לפחות עם כתב יד ברור. תאריכים צריכים להיות ברורים ושלא יהיה אי-התאמות כמו תאריכים לפני הלידה של התינוק, 31 לפברואר וכדומה. תבקש להימנע משמות מסחריות, הכי טוב השם או ראשי תיבות של המחלות (DTAP-IPV-HIB במקום Pentacel או מחומשת). בכלליות אפשר להגיד שהרישום חיסונים בפנקס בארץ הרבה יותר מסודר מאשר מה שקורה בבהרבה מקומות בארה"ב, ולכן תבדקו את זה לפני שתחזרו.
אני מקווה שתחזרו לארץ בקרוב בשלום ובבריאות שלמה
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)