שאלה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרון
    15/07/2010

ייעצו לי להפנות את השאלה לרופא מומחה במחלות זיהומיות של ילדים ולכן אני פונה כאן.

שלום אני מבקשת לשאול לגבי תינוק בן שנה במעקב במרפאת גסטרו ילדים בשל עליה באנזימי כבד. בבירור שנערך IgG celiac
    serology ; Anti LKM;M ; Anti SM; ANA שליליים

חומים חוזרים (מעל 38) מספר חודשים. לא נמצא כל מקור. בנוסף היתה לימפודנופתיה צווארית (כל הקשרים) במגמת שיפור (למעט נפיחות בראש מאחור מעל העורף). ב-US כבד לא מוגדל. טחול מוגדל 7.2 ס"מ. במשפחה דודה עם היפטטיס אוטואימוני. בבדיקה נאמר תינוק ערני וחיוני, כבד נמוש על ידי כמה רופאים -2 ס"מ. טחול לא נמוש. מעבדה: ALT-230;

AST-230; GGTP23; ALK PHOS- 238

בינתיים מעקב. בהמשך ישקלו ביופסיה. בגלל הקאות לעיתים, שקלו בעבר הדמיית מוח. לא בוצע. לאחרונה לפעמים חוסר יציבות/נפילות. מיאוקלוניות בשינה (בעיקר לאחר הרדמות); רושם של חולשה באופן החזקת הראש.

האם יכול להיות מניסיונך מצב שמקורו בראש שגורם לכל התופעות המתאורות?

והאם תוכל להמליץ מה לדעתך כדאי לעשות? סי טי ראש? ביופסיה? (האם אנו לא מאבדים זמן יקר).

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור לעליה באנזימי כבד

ד''ר אריק האס
    16/07/2010

שלום שרון,

הסיפור של הילד שאת מתארת מורכב מאוד. לא ברור לי מי ייעץ לך לדבר עם רופא מומחה במחלות זיהומיות, אבל הדרך לעשות את זה היא בפועל, ולא דרך אינטרנט. יתרה מזו, הכי טוב שיהיה מצב שמומחים גסטרו, זיהומולוג, ונוירולוג) עוברים על הבדיקות ביחד ומגיעים לחוכנית אבחנתית במשותף. אפשר לעשות סידור כזה במסגרת של אשפוז יום ילדים שקיים בהרבה בתי חולים בארץ, וככה לא תתצטרכי לחכות לתורים רחוקים לכל מומחה.

השילוב של בלוטות לימפה בצואר ודלקת כבד קיים בכמה מחלות. הכי חשובות מהן EBV, CMV, וBARTONELLA (קדחת שריטת החתול). לפי המראה והמרקם של הבלוטות, לפעמים חשוב לעשות ביופסיה של הבלוטות עצמן. יש כמה סוגים של דלקת כבד וראלית - Hepatitis A, B, C, E שצריכים לבדוק.

חשוב לדעת אם בדקו אמוניה, וחומצות AMINO בדם, וPT\PTT ואלבומין להעריך את היכולת של הכבד ליצר חלבונים לעומת AST\ALT שיש להם תפקיד לפרק חומרים ובילירובין, GGT, ALK PHOS שאם הם גבוהים יכולים להראות על חסימה בדרכי המרה.

הסימנים הנוירולוגים הם חשודים וקצת מדאיגים. הסימנים יכולים להיות תוצאה מהתהליך בכבד ולא הגורם. יש מקום להדמייה, יתכן שעדיף לעשות MRI אבל זה לשיקול רופא שבודק אותו.

הנוכחות של חום לא מחייב מחלה זיהומית כגורם. יש אפשרות לדלקת בדרכי המרה, וגם AUTOIMMUNE HEPATITIS יכול לבוא אם חום למרות שהבדיקות שציינת לא מצביעים לזה.

לדעתי אם הבדיקות שציינתי שליליות, הבדיקה הכי חשובה היא ביופסיה של הכבד. גסטרולוג הוא מומחה במחלות כבד ויודע את העיתוי הנכון לפי הסימנים ומהלך המחלה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו