חיסון בצבא לילד עם חוסר G6PD

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון בצבא לילד עם חוסר G6PD
    סי
    08/08/2010

ידוע לי כי יש מס' חיסונים האסורים לילדים עם חוסר ב-G6PD.
    בתי מתגייסת השבוע. ולה חוסר ב-G6PD
    האם החיסונים שמקבלים ביום הראשון לגיוס מותרים לה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• G6PD

ד''ר אריק האס
    09/08/2010

סי

לא ידוע לי שיש בעיה לאנשים עם חוסר G6PD לקבל כל החיסונים. על כל פנים, ממה שאני מבין, מקבלים בגיוס Td (דחף של טטנוס ודפתריה), מנינגוקוק,שהוא חידק שיכול לגרום לדלקת קרום המוח, וHEPATITIS A וB, וירוסים שיכולים לגרום לדלקת בכבד. G6PD לא מהווה סיכון לחיסונים אלה. אם יש עוד חיסונים שמקבלים בגיוס, אני אשמח לבדוק את הנושא ולהחזיר לך תשובה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על תשובתך המפורטת

סי
    09/08/2010

ידוע לי למשל שיש חיסון למלריה שאסור לבעלי חוסר G6PD.
    תקן אותי אם אני טועה.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד מלריה

ד''ר אריק האס
    09/08/2010

סי,

אין חיסון שבשימוש שגרתי נגד מלריה נכון להיום. יש תרופות שלוקחים למנוע הידבקות עם הטפיל שגורם למלריה שמופיעים ברשימה של תרופות שלא מומלצות לG6PD אבל זה לא חיסון.

אם התכוונת למלריה יכול להיות שתמצא מעניין שיש תאוריה שחוסר בG6PD מגן נגד מלריה חמורה ולכן זה נפוץ במדינות אם היארעות גבוהה של מלריה - אחד מהמנגנוני הגוף הטבעיים נגד מחלות זיהומיות.

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר אריק מקרב לב.

סי
    10/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו