שאלה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דנה
    14/08/2010

שלום רב,
    ביתי בת 7 חודשים. היינו אצל רופא משפחה ורציתי לשאול משהו שמטריד אותי מאד.
    הרופא חיטא את ידיו לפני הטיפול בביתי אבל לאחר מכן הוא הרים לפח, ממיטת הטיפולים מקל (קרש) שבאמצעותו בודקים את הגרון ,של המטופל הקודם, וולא חיטא שוב את ידיו. הרופא בדק את ביתי עם מקל חדש ונגע בו בקצה עם אצבעותיו, ועם אותו קצה שנגע במקל, הוא בדק את ביתי. האם אין חשש להדבקה ע"י ידיו של הרופא (מהמטופל הקודם)?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר אריק האס
    15/08/2010

דנה,

אני מבקש ממך לחדד את השאלה קצת. אם את שואלת אם יש חידקים בפה של אחד שיכולים לעבור לשני דרך ידים של הרופא שנגע בפה של שניהם, התשובה היא כן. אבל לא נראה לי שזו שאלה שלך. תחזרי אלי ואשמח לענות על שאלה ספציפית.

בגדול העלית נושא חשוב שצריך הרבה חינוך - הנהגות היגינה של רופאים. יכול לעניין אותך שממחקר שבוצע בבתי חולים בארץ ובחו"ל, מסתבר שיש הרבה יותר חידקים בעטים, מקלדת, פלאפון, סטוטסקופה מאשר המקרה שאת מתארת אם הבנתי אותו נכון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחדדת את שאלתי

דנה
    15/08/2010

תודה על תשובתך.
    אחרי שהוא נגע במטופל הקודם הוא חיטא את ידיו. לפני שהוא נגע בבת שלי, הוא נגע בידיו במקל (קרש) שבודקים איתו את הגרון, של המטופל הקודם ,בעת שסידר את מיטת הטיפולים, ולאחר מכן נגע בקרש חדש בידיו, בדיוק במקום שנכנס לפה של הבת שלי. ולאחר מכן בקונוס שמתלבש על מכשיר הבדיקה שבודקים איתו את האוזניים. פה החשש שלי והכעס שלא הערתי לו שיחטא שוב את ידיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה

ד''ר אריק האס
    15/08/2010

דנה,

עדיין אינני מבין את השאלה. נשמע שאת הרגשת שהרופא היה צריך לשטוף את ידיו פעם שניה ובעקרון את צודקת. אני משער שכולנו היינו במצבים שרצינו להעיר למשיהו במצב של אחריות במילוי תפקידו ושתקנו, ואולי במצבים שהיינו צריכים "לזרום" ונתנו הערה שלא במקום. לדעתי הכעס וחששות לאחרי המעשה רק עוזרים במידה שלומדים מהם לקח לעתיד.

לגבי השאלה הספציפית, זכותך כמטופל (או הורה המטופל) לבקש שהמטפל יעמוד בסטנדרדים מקובלים מומלצים, והגיוניים של היגינה בידיים וכו'. אני זוכר שבארה"ב היתה מדבקה שאנשי צוות שמו על החלוק "תשאל אותי אם שטפתי ידיים" הנקודה שהורים לא צריכים להתבייש לבדוק אם רופא שטף ידיים או ניקה סטטוסקופה, כמובן בתוך דרישות ריאליות ולא לבקש שהרופא יבדוק כל ילד במרפאה עם חלוק בידוד, מסכה, וכפפות.

נא להגיב אם יש משהו שאת חושבת שאני יכול לעזור בקשר לך או לילד שלך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה

דנה
    15/08/2010

תודה רבה על תשובתך המפורטת. השאלה בעצם הייתה האם ואיך אדע שהכל בסדר ושביתי לא נדבקה במשהו כתוצאה מהביקור הזה אצל הרופא? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OK

ד''ר אריק האס
    15/08/2010

דנה,

אין דרך לדעת בוודאות. תעקבי אחרי איך היא אוכלת, ושיציאות תקינות, ושאין חום וזה המקסימום שאת יכולה לעשות. הגוף של תינוק בא במגע עם חידקים בתוך אוכל ומהסביבה ויודע טוב מאוד להתסדר עם רובם. אם יש מצב של דלקת או זיהום, הגוף גם יודע להגיד לנו שמשהו לא בסדר ע"י העלת חום הגוף, אודם או פריחה אחרת בעור, שלשול, וכו' - ואז תקחי את הבת לרופא לחוות דעת.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    15/08/2010

הכל כרגיל אצלה. תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו