נסיעה עם תינוקת בת 3.5 חודשים לסין

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• נסיעה עם תינוקת בת 3.5 חודשים לסין
    ניק בדוי
    23/08/2010

שלום,
    אנחנו שוקלים לנסוע עם התינוקת שלנו כשתהיה בת 3.5 חודשים לסין. היא כבר קיבלה את שני החיסונים לצהבת (בלידה ובגיל חודש) ותהיה אחרי חיסון גיל חודשיים (מחומשת). כמו כן היא יונקת מלא. הביקור הוא במסגרת נסיעת עסקים של האבא ויהיה בשנחאי בלבד ובמלון מסודר.
    רצינו לדעת עד כמה זה בעיייתי או אולי לא כדאי ? ואם היא תצטרך לקבל חיסונים כלשהם ?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיעה עם תינוקת

ד''ר אריק האס
    23/08/2010

נועה,

בסופו של דבר אין תשובה חד-משמעית שאני יכול לתת לשאלתך. פרט אחד שחיסרת הוא כמה זמן את מתכוונת לשהות שם. הנטייה שלי היא לא לקחת תינוקות קטנים (פחות מ6 חודשים) למדינות אחרות אלא אם יש צורך גדול אבל אין הנחייה ברורה.

אם את ממשיך להניק אותה זה יתרום למערכת החיסון שלה, אבל בגיל 4-6 חודשים את תרצי להתחיל לתת לה גם טעימות של אוכל. עלייך לבדוק אם יש אפשרות לקנות אוכל כמו פירות וירקות, ובבית מלון אין תמיד את האפשרות להכין אותם כפי שאת רוצה. במידה ואת מפסיקה להניק את תצטרכי למצוא תחליף של תמ"ל או להביא אתך מישראל, וידוע שיש זיופים של סימילק בהרבה מדינות. את צריכה לדאוג לביטוח בריאותי במידה ואת רוצה להביא אותה למרפאה או לבית החולים, ואין הבטחות שהרופא ידבר אנגלית. מסיבות תרבותיות ואחרות, סין היא אחת מבמדינות עם העמידות לאנטיביוטיקה הכי גבוהות בעולם ומשתמשים הרבה באנטיביוטיקה דרך הווריד במצבים שבארץ ובארה"ב לא היו מטפלים בכלל.

אין חיסונים מיוחדים שהייתי ממליץ בשלב זה (חוץ מרוטה שאני ממליץ גם אם תישארו בארץ, אפשר לתת עד 15 שבועות) אבל תזכרי שזה שתינוק מחוסן לגילו בחודשים הראשונים לא אומר שהוא קיבל כל החיסונים, למשל יש חצבת שדי נפוצה בסין והתינוקת לא תקבל חיסון עד גיל שנה. בנוסף, קשור למשך הנסיעה, בגיל 4 חודשים היא צריכה לקבל עוד חיסונים (מחומשת, פנומוקוק, ורוטה אם התחילה) ואת תצטרכי למצוא דרך להשיג לה חיסונים שם ושיהיה רשום באופן שלא יעשה לך בעיות כשתחזרי לארץ.

לאור כל הנ"ל הייתי נמנע מלהביא תינוק לסין. כמובן להיות רחוק מהמשפחה זה קשה במיוחד בתקופת החגים ולפעמים שיקולים כאלה ואחרים גוברים על הסיכונים האפשריים אפילו אם הם ידועים.

אני מקווה שכל משפחתכם יחזרו לארץ מתוך בריאות שלמה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל

ניק בדוי
    23/08/2010

מדובר על נסיעת עסקים של חמישה ימים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו