מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טעות במתן MMRVאבישג23/08/2010
ערב טוב
אתמול נתנו בטיפת חלב בת"א ללבננו בן השנה ו-4 חודשים חיסון MMRV. כך גם נכתב בפנקס החיסונים.
כשהאחות ניסתה להזין את מס' האצווה במחשב היא קיבלה סירוב אז רשמה על נייר ואמרה שתזין אח"כ.
בעלי רשם לעצמו שעל הקופסא של התרכיב רשום היה MMRII
לפני כמה שעות קיבלנו מהאחות טלפון ובו היא אמרה שנעשתה טעות והחיסון שניתן לו הוא הוא MMR בלי החיסון לאבעבועות וצריך לתת אותו מחדש.
כמה שאלות לי:
1. מחיפוש באי נטרנט MMRII הוא החיסון הכולל את האבעבועות-האמנם?
2. אי רוצה להתייעץ עם מישהו מוסמך ממשרד הבריאות ובין היתר לדווח על הסיפור הזה כי עכשיו אני גם חוששת לתת לו מנה כפולה וגם חוששת ממה שקיבל. למי עלינו לדווח?
3. הבנו שצריך מינימום חודש בין ה- MMR (בהנחה שזה מה שקיבל) לבין למתן החיסון של האבעבועות- התור הבא יוצא 29 יום אחרי והם מסרבים בגלל הוראות משרד הבריאות. האם זה באמת משנה?
4. האם החיסון של אבעבועות יעיל בגיל שנה וחצי? האם אין בזה סיכון?
בתודה מראש
אבישג, אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות לגבי MMR
ד''ר אריק האס26/08/2010אבישג,
תודה על השאלה וקודם כל, לא לדאוג. לא קרה לבנך שום דבר. אני אגיב למה שהבנתי מהסיפור, אבל תזכרי שהצוות הרפואי (כלומר האחות בטיפת חלב) וההורה יודעים בדיוק מה היה, אני רק יכול להסתמך על מה שכתבת לי.
מה שקורה הוא שיש ילדים שכבר עברו מחלת אבעבועות רוח ואין צורך לחסן אותם שוב. ולכן קיים חיסון MMR בלי אבעבועות וMMRV שכולל אבעבועות (הV לווריצלה, הנגיף שגורם לאבעבועות רוח ומחלת מבוגרים שנקראת זוסטר)
לא מזמן לא היה קיים את התכשיר MMRV וכל ילד שחוסן נגד אבעבועות רוח היה מקבל MMR ווריצלה בזריקות שונות. למזלינו יש תכשיר שמצרף את כולם ביחד אבל לדעתי זה לא בעיה אם הילד קיבל אותם בנפרד (חוץ מהעוגמת נפש שזה גרם לך בין לבין)
1. למיטב ידיעתי, MMRII לא כולל אבעבעות רוח ולכן האחות הודיעה לכם בצדק שצריך להשלים אותו
2. את יכולה לדווח למשרד הבריאות אבל אני מציע לך לעשות את זה דרך טיפת חלב כי גם ככה האינפורמציה לגבי הנסיבות באה משם. אחר כך אם את לא רגועה את יכולה ליצור קשר עם הלשכה לראות מה יצא מההודעה שלך אבל אם את מדווחת פרטי למשרד הבריאות לדעתי יקח יותר זמן לקבל תשובה
3. נכון שצריך לחכות לפחות 4 שבועות בין שני חיסונים חי מוחלשים, אחרת יש סיכוי שהשני לא ישפיע כמו שצריך
4. החיסון יעיל ובטיחותי בכל גיל מעל 12 חודשים.
לסיכום, ממה שהבנתי מהמקרה, לא קרה שום דבר לבן שלך חוץ מזה שהוא יקבל MMR וווריצלה בזריקות שונות כמו שכל הילדים קיבלו בהיסטוריה הקרובה. תשלימי את החיסון לווריצלה והכל יהיה טוב.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)