מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- cmvמיכל19/09/2010
שלום רב,
בני בן ה-5 סובל מפריחה בידיים ובצוואר. תחילה חשבו שמדובר באסטמה של העור
אך עכשיו חושבים לכיוון של דלקת בעור. עשו לו בדיקותדם ויצא כי cmv IgG חיובי 22
וגם cmv igm חיובי.
שאלתי האם זה אומר כי עכשיו הוא חולה במחלת הנשיקה והאם המחלה יכולה לגרום לפריחה?
(הפריחה החלה לפני שלושה חודשים . . . .ומאז אנו מרוצצים בין רופאים . . . .)
מחכה לתשובתכם
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פריחה
ד''ר אריק האס20/09/2010מיכל,
תודה על השאלה. CMV EBV, שני וירוסים שגורמים למונונוקליאוסיס או "מחלת הנשיקה" (אצל ילדים לא חייבים נשיקה, זה עובר מצוין בריר ובמגע). יכולים לגרום לכל מיני תופעות כולל פריחות מגוונות וגם וסקוליטיס שהוא דלקת בכלי דם שגם יכול להופיע כפריחה. בדרך כלל זה בא ביחד עם תופעות אחרות כמו חום, בלוטות לימפה, שינויים בבדיקות כבד שלא ציינת.
בנסיון שלי, CMV כגורם לפריחה בלבד במשך 3 חודשים זה מאוד נדיר. יתכן שהילד נדבק בCMV לאחרונה בלי קשר וזה רק מערפל את האבחנה של הפריחה. בין כך ובין כך זה לא יעוץ לאנטרנט אלא לרופא עור ואולי מומחה במחלות זיהומיות כמובן בתכנון עם רופא ילדים שלכם.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcmv
מיכל24/09/2010תודה רבה על תשובתך ד"ר האס,
אנחנו מהצפון האם תוכל להמליץ לנו על רופא ילדים שמתמחה במחלות זיהומיות?
בינתיים אנו עושים שבוע הבא בדיקות טלאי.
בידיים הפריחה החלה להירגע הצוואר כבר נקי ועכשיו התחיל באזור בית החזה, האם מוכר לך מקרה שכזה?
(אולי השאלה קצת לא במקום פשוט עוד לא קיבלנו תשובה מאף רופא!)
תודה וחג שמח
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פריחה, CMV
ד''ר אריק האס27/09/2010מיכל,
מצטער, לא מכיר האנשים בצפון אישי. אני לא יכול להגיד שראיתי מקרה כזה חוץ מהעובדה שאני כן ראיתי כל מיני תופעות שונות עם CMV ולכן לא יפתיע אותי אם זה קשור, אבל צריך רופא בפועל ולא אינטרנטי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)