מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- EBV ו-CMVאורית03/10/2010
שלום רב,
אני כרגע בהריון, חודש רביעי ללא נוגדנים ל-CMV.
לעומת זאת, בבדיקת הדם האחרונה נמצאו נוגדני IGG ל-EBV.
יש לציין שבדיקות ה-IGM ל-CMV ו-EBV יצאו תקינות.
1. היא האם נוגדני IGG ל-EBV מחסנים (חלקית?) גם כנגד הידבקות ב-CMV?
2. האם במקרה של הידבקות ב-CMV ההידבקות תהיה ראשונית או שניונית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CMV ו EBV
ד''ר אריק האס04/10/2010אורית,
תודה על השאלה. הבדיקות לEBV וCMV מודדות תגובת הגוף לשני וירוסים שונים ולכן אין קשר בין הופעות נוגדנים לEBV וCMV. לא ציינת למה נבדק EBV למיטב ידיעתי לנכלל בבדיקת הריון שגרתיות כי לא גורם למומים קשים באותה מידה כמו שCMV יכול לעשות.
בעיקרון אם את ידוע כCMV שלילי, זיהום ראשון עם CMV יהיה ראשוני (יש יוצאי דופן אבל את צריכה לתת לי יותר רקע כדי שאני אתיחס לזה).
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אורית04/10/2010יש לי נוגדנים להרפס ול-EBV.
אודה אם תוכל לפרט דוגמאות אפשריות למקרים בהם הידבקות ב-CMV לא תחשב כראשונית על אף CMV IGG NEG.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)