הרפס סימפלקס 1+2

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• הרפס סימפלקס 1+2
    אמא
    27/10/2010

שלום רב
    בשנת 2006 בבדיקות דם ראו רמת נוגדנים גבוהה להרפס סימפלקס 1+2.
    היו לי כמה התקפים מאז.

לפני חודשיים ילדתי תינוק מתוק. בזמן ההריון היו לי שני התקפים חוזרים של הרפס סימפלקס סוג2 באבר המין.
    הגעתי לחדר לידה בשבוע 38 ויילדו אותי בזירוז כי התינוק היה קטן. בדקו אותי לפני ולא היו תסמינים להרפס בזמן שלפני הלידה.

כשהתינוק נולד עשו לו אחרי יומיים בדיקה מעמוד השדרה ובמכתב השחרור היה כתוב:
    משטח PCR להרפס- שלילי.

השאלות שלי הן:
    *מה זו הבדיקה הזו ומה המשמעות של תוצאה שלילית? שאין נוגדנים או שאין מחלה פעילה?

האם יש מצב שזה מראה שלילי והגוף יפתח את זה רק עבור זמן רב יותר?

*הבנתי שהשליה מעבירה לעובר נוגדנים בהתקפים חוזרים כדי שהזיהום לא יעבור אליו
    האם היו אמורים לראות נוגדנים אלו בבדיקה שעשו לו מעמוד השדרה? ואם היה שלילי זה אומר שהשליה לא העבירה לו נוגדנים?

האם היא מעבירה לו נוגדנים לשני הסוגים או רק לסוג הגניטלי שממנו סבלתי בהריון?

האם הנוגדנים האלו נשארים בגוף התינוק לכל החיים ומגנים עליו מפני הדבקות במחלה?

אשמח בבקשה לתשובות מפורטות פשוט מעולם לא קיבלתי הסבר על הנושא הזה ואני מודאגת , בייחוד כשזה נוגע לתינוק שלי

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס סימפלקס 1+2

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס סימפלקס 1+2 - תגובה

ד''ר אריק האס
    01/11/2010

אמא שלום,

קודם כל שאלת שאלות מצוינות ולעניין. הבעיה שהתשובות להשאלות ששאלת יביאו אותך לשאלות נוספות, ולכן אני ממליץ לך למצוא מומחה במחלות זיהומיות באזור מגורים שלך שיכול לעבור איתך על התיק של הילד לפתח דו-שיח, מה שקשה לעשות בפורום זה.

הרפס הוא וירוס שמאוד מדבק, והכרחי שיהיה מערכת חיסון תקינה כדי לשלוט על זיהומים שנגרמים על ידה. יתר על כן, אפילו עם מערכת חיסון תקינה קשה אם לא בלתי אפשרי לא לסבול מהתקפים חוזרים, בגלל ש הוירוס מתחבא ב"השהייה" ברקמת העצבים ומתעורר בזמנים של לחץ נפשי, וירוסים אחרים, הריון ועוד מצבים של משפיעים על מערכות חיסון ועצבים.

אפשר בקלות לבדוק רמת נוגדנים בדם - שמראים שהיה חשיפה בעבר להרפס, ו ברגע שיש עדות לחשיפה, יש אפשרות להתקפים חוזרים, למרות שלא ידוע לי על קשר ישיר בין רמת הנוגדנים ושכיחות או חומרה של התקפים.

PCR הוא בודק את הפעילות של הוירוס ע"י יצור DNA - תהליך שהוירוס צריך כדי לשרוד בתוך הגוף. הבדיקה מאוד רגישה - שזה אומר הוא לא מפספס מחלה אמיתית ומאוד ספציפי - שזה אומר שאם הוא אומר שיש, הוא צודק. אבל רק רקמה שנבדק (דם, נוזל עמוד השדרה, עור, עיניים). איפה שלא נבדק, הוירוס יכול להתקיים. הסיבה שבודקים עמוד השדרה היא שזה מהווה מחלה מסכנת חיים עד כדי כך שאם יש PCR חיובי, הרבה רופאים היו מטפלים עם ACYCLOVIR אפילו בתינוק ללא סימנים בהנחה שזה יכול להגיע למצב חמור יותר.

לא בודקים נוגדנים בCSF בד"כ. בודקים PCR או תרבית וראלית שגם מצביע על התרבות של הוירוס ברקמה הנבדקת.

יש מצב שהרפס-1 נמצא באבר מין והרפס-2 בתוך הפה, אבל זה לא כל משנה לתינוק הנדבק, כי שניהם יכולים לגרום לבעיות.

אני מקווה שזה עונה על חלק מהשאלות שלך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו