קצת לחוצה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• קצת לחוצה
    דנה
    31/10/2010

שלום רב,
    בתי בת 9 וחצי חודשים.
    חמותי בת 82 כרגע עם בעיות בכבד (לא ידוע לי מה ,היא בבדיקות), במידה ויתגלה שיש לה צהבת, אני חוששת שבתי עלולה להידבק, היא מנשקת אותה קרוב לפה. האם יש חשש חשש להדבקה.?בתי קיבלה את כל החיסונים כמקובל וביניהם לצהבת.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצת לחוצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת

דנה
    31/10/2010

כרגע ביררנו איתה מה הבעיה אצלה. היא הייתה בטיפול רופאת המשפחה שהפנתה אותה לאוטלטרסאונד כבד בגלל כאבים, ושם גילו חסימה בכבד. בדיקת דם לצהבת היא עושה רק בשבוע הבא לפני פנייה למרפאת כבד. אני רוצה להאמין שאם רופאת המשפחה הייתה חושדת בצהבת היא הייתה מפנה אותה קודם לבדיקות דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת לחוצה - תגובה

ד''ר אריק האס
    01/11/2010

דנה,

תודה על השאלה. לפי מה ציינת לא נשמע כמו דלקת כבד על בסיס זיהומי. הדרך להיות בטוחה זה לעשות בדיקות דם להפטיטיס A, B, C מביניהם רק B מועבר דרך רוק, למרות שהרבה יותר שכיח דרך דם או יחסי מין. בנוסף אם ילדך קיבלה חיסונים בזמן היא כבר מחוסנת נגד HEP B כך שאין מה לחשוש. אני הייתי יותר מפחד שהילדה (במיוחד אם היא במסגרת עם עוד ילדים) תדביק הסבתא עם וירוס שישפיע על המצב הכבדי שלה - אבל זה כבר החלטה של חמותך ביעוץ עם רופא מומחה בבעיות בכבד.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו