מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון מחומשמיה23/11/2010
שלום רב,
אנחנו לקראת חיסון מחומש ואנחנו בהתלבטות רבה. אנחנו לא מעוניינם לחסן את חיסון השעלת אבל כן מעוניינים בשאר הארבעה. הבעיה היא שאנחנו לא מוצאים חיסון אשר אינו כולל את השעלת כך שאם ברצוננו לפצל מדובר ב- 3 חיסונים נפרדים (טטנוס+דיפטריה, פוליו ודלקת קרום המוח). מה שיוביל ל-12 זריקות השנה.
השאלה שלי היא כזו- האם קיים חיסון מרובע אשר אינו כולל את השעלת והיכן אני יכולה להשיגו?
האם החומר המשמר בחיסונים הנפרדים רב יותר מהחיסון המאוחד ומהווה סיכון לתינוק בפני עצמו?< האם כמות החומר המחסן זהה לחיסון המאוחד? כמה יש להמתין בין חיסון אחד למשנהו?
בתודה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון מחומש - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/2010מיה,
תודה על השאלה ומזל טוב על התינוק\ת חדש\ה. אני שמח שאתם רוצים לחסן את הילד\ה שלכם. לא ידוע לי שקיים תכשיר עם DT-IPV-HIB. ילדים שלא יכולים לקבל אחת מהמרכיבים צריכים לקבל כל אחד בנפרד. המרכיב של שעלת הוא חלק חשוב של החיסון. אם את רוצה לדבר על היתרונות וחסרונות של חיסון נגד שעלת, תני לי יותר פרטים למה אתם החלטתם לא לחסן.
כל חיסון בנפרד מכיל את חומר המשמר שלו וזה בסדר לקבל אותם בנפרד (חוץ מזה שאת מצריכה את התינוק\ת לקבל פי 4 מהדקירות מאשר אם היה מקבל מחומש). אפשר לחסן כל 4 החיסונים ביחד או באיזה הפרש שאת קובעת עם האחות המחסנת. ההפרשים בין אותם חומרים נשאר 8 שבועות (בין DT#1 לDT#2 למשל ו6 חודשים בין DT#3 לDT#4 וכדומה לIPV וHIB)
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון מחומש
מיה25/11/2010תודה רבה על תגובתך.לא הבנתי את המילה במשפט האחרון.
הסיבה לכך היא שיש היסטוריה של PDD במשפחה ומהתייעצות עם רופאים (קופת חולים) המליצו לנו לוותר בשלב זה שהיא (זאת בת :-) ) כ"כ צעירה. חשבנו להתחיל את חיסון השעלת בשלב מאוחר יותר אם בכלל. אנחנו מודאגים מתופעות לוואי ניורולוגיות שקראנו עליהם. לפעמים באינטרנט יש יותר מידי אינפורמציה וזה מאוד מבלבל.
בתודה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון מחומש - תגובה
ד''ר אריק האס28/11/2010מיה,
המילה במשפט האחרון - ההפרשים.
אין אינדיקציה רפואית לא לחסן נגד שעלת עקב רקע משפחתי של PDD (אצל אח של התינוק, דוד, בן דוד, יותר ממקרה אחד?). את מעלה נקודה חשובה על הסכנה בשימוש באינטרנט כמקור מידע לא מסונן.
רופא שממליץ כן או לא לחסן צריך לבסס את מה שהוא אומר על עדות מספרות הרפואית או במקום שאין, ללכת לפי תחושת בטן ו"השכל הישר" ולהגיד להורים בצורה ברורה שזה דעה אישית ולא המלצת מומחים וכו'. אז יש לך את האופציה לקבל את זה או לבקש הפנייה לגורם יותר מוסמך לקבל המלצה יותר סמכותית.
אני אדגיש שלמרות שאני מומחה במחלות זיהומיות, רופא רגיל בקופת חולים שראה אתכם פנים-אל-פנים, עבר על ההיסטוריה באופן יסודי ובדק את הילד שווה הרבה יותר מרופא אינטרנטי. אני מאחל לכם הצלחה בהחלטה שלכם. רק תזכור שהחלטה לא לחסן נגד מחלה מסיומת היא גם נושאת סיכונים אפשריים וטוב לבדוק את זה לפני שאת משאירה דברים למקריות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)