נתתי נובימול לאחר חיסון

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• נתתי נובימול לאחר חיסון
    שרי
    22/12/2010

וזה מאוד עזר.החום ירד.אם חוזר החום-לתת לגוף להתמודד (כך חברה שלי אמרה לי לעשות).האם זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתתי נובימול לאחר חיסון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתתי נובימול לאחר חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/12/2010

מיכל,

שאלת שאלה חשובה. חום הוא תגובה טבעית וחשובה של הגוף להתמודד עם מחלות זיהומיות ומתחים אחרים. בנוסף הוא נותן רמז לרופא שמדובר במחלה זיהומית (למרות שיש הרבה מחלות לא-זיהומיות שמלוות עם חום). כשהחום נעלם זה סימן שהגוף התגבר על המחלה (או לבד או בעזרת טיפול אנטיביוטי). במקרה הזה את יודעת למה לתינוק יש חום ולכן השאלה היחידה היא האם הנוכחות של החום מפריעה לתינוק.

ולכן אני ממליץ להוריד חום רק במצב שהחום משפיע על פעולות אחרות של התינוק (לאכול, לישון). החום עצמו לא מסוכן, אבל לתינוק שלא אוכל או לא מצליח לישון, כדאי להרגיע אותו כמו שעשית. יש גישות שונות אבל אני מבסס ההחלטה שלי על השאלה - האם החום מפריע לתינוק (או להורים שלו) לתפקד? אם כן אפשר לתת, ואם לא אפשר להסתדר לבד.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו