מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חום גבוה 5 ימים -דחוף!רינת06/01/2011
שלום רב,
הבן שלי בן שנתיים. סובל מחום גבוה (הגיע ל 40) כ 5ימים.
הייתי במיון ולאחר בדיקות דם ובדיקת שתן נמצא כי:
בדיקת שתן תקינה,
בבדיקת דם נמצא כי ליקוציטים 23.650
וה CRP גבוה מאוד-198.
נעשה גם צילום חזה שיצא תקין.
נאמר כי לילד יש תהליך דלקתי/זיהום ולכן קיבל 3 ימים זריקת רצופין.
אני מאוד מודאגת מאחר ועדיין יש לילד חום, התיאבון מאוד ירוד ושותה מעט.
כמו כן לא קיבלתי תשובה ברורה מה יש לילד בדיוק? היכן הזיהום?
(הבנתי שלא בדרכי השתן).
אשמח לקבל חוות דעת נוספת
בתודה מראש
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום גבוה 5 ימים -דחוף! - תגובה
ד''ר אריק האס07/01/2011רינה,
שלום ותודה על השאלה. אני לא יכול לתת אבחנה בפורום כזה. את צריכה להביא את הילד למעקב אצל רופא המטפל שלו. אני אנסה לתת כמה קווים למחשבה ולענות על השאלות היותר ספציפיות ששאלת. לא ציינת אם יש סימנים אחרים חוץ מחום, חולשה, ותאבון ירוד. בעיקר מה שמעניין זה פריחות, אודם בעיניים, בלוטות לימפה, שינויים בתוך הפה, וכמובן כל דבר אחר חריג.
לא קיבלת תשובה, כי לא ידוע מה שיש לילד. אי אפשר להגיד היכן הזיהום או האם יש זיהום, כי זה חשד (אמנם סביר), כי אין סימנים שממקדים את התהליך לאזור מסיום. מה שאפשר להגיד שהבדיקות מצביעות על תהליך דלקתי. דלקת ריאות ודלקת בדרכי השתן יכולים לגרום לזיהום סמוי ולכן טוב שבדקו התחנות האלה.
הנטייה שלי היא לא לטפל באנטיביוטיקה במצבים כאלה אלא אם אני חושש שהילד יסתבך ואז במקרה זה אני גם אאשפז אותו להשגחה. אם את אומרת שאחרי אנטיביוטיקה אין שינוי בחום, יש כמה אפשריות:
זיהום עמיד לאנטיביוטיקה הניתנת (לא סביר שכל כך עמיד שרוצפין לא מכסה אבל לא בא לידי ביטוי)
מחלה ויראלית (EBV או CMV)
חום שריטת החתול (אם יש מגע עם חיות)
קווסאקי שהוא מחלה דלקתית, בדרך כלל מלווה עם דלקת עיניים, אודם ופה, בלוטות לימפה
מחלה דלקתית מסוג דלקת פרקים נעורים, זאבת
קדחת מזרח התיכון תורשתית - "FMF" אם יש רקע משפחתי או באים בארצות שיש שכיחות של בעיה כזו
יש עוד אפשריות אבל אלה הכי סבירים בתמונה שהצגת
אם החום ירד, תסתפקי בזה וצריך להבין שלא תמיד מגיעים לאבחנה מדויקת.
אם החום ממשיך, כדאי לשקול השלמת בירור המצבים הנ"ל. תגשי לרופא עם פנקס חיסונים ומידע אם היו נסיעות לחו"ל או מגע עם חיות, והוא יכול לבדוק הילד ולתכנן בירור נוסף לפי הצורך. בכל זאת אפילו אם הילד משתפר הייתי בודק ס"ד ו CRP בעוד כמה ימים לראות שיש שיפור גם ברמת הדלקת
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)