המתנה בין חיסון גיל שנה לחיסון שפעת

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• המתנה בין חיסון גיל שנה לחיסון שפעת
    ניקולי
    06/01/2011

שלום,
    יש לי ארבע שאלות שמטרידות אותי:
    1. הבת שלי בקרוב בת שנה ואמורה לקבל את החיסון המרובע. היא תקבל אותו כ חמישה חודשים ושלושה שבועות לאחר המנה האחורנה של המחומש (כלומר לא שישה חודשים מלאים). האם לאחר את התאריך של החיסון המרובע בשבוע שבועיים ליתר ביטחון?
    2. אני מעוניינת לחסן גם לשפעת. מה טווח הזמן שצריך להמתין בין המרובע לשפעת? מה עדיף קודם לחסן שפעת או מרובע?
    3. עד כה לא היתה לה תגובה מיוחדת לחיסונים, לא חום ולא אדמומיות. אולי קצת יותר מנומנמת מהרגיל. למה אני אמורה לצפות מהחיסון המרובע? הבנתי שהתופעות קשות יותר וגם שלפעמים הן מופיעות דווקא שבוע שבועיים אחרי החיסון ולא בימים הראשושנים...
    4. האם צינון ללא חום יכול למנוע חיסון שפעת או מרובע?

אשמח אם תענו לי בהקדם!

תודה!!!
    ניקולי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המתנה בין חיסון גיל שנה לחיסון שפעת - תגובה

ד''ר אריק האס
    07/01/2011

ניקולי,

תודה על השאלות. אני רוצה להתחיל בזה שאחות בטיפת חלב יכולה לענות על כל השאלות ששאלת, אבל מכיוון שפנית לפורום אני אתן תשובות. לא ברור לי למה את מתכוונת במרובע. יש מחומש שמכיל DTAP-IPV-HIB. יש 3 מנות בשנה ראשונה של החיים, בדרך כלל ב 2-4-6 חודשים ואז מנה רביעית לפחות 6 חודשים אחרי השלישית ובגיל 12 חודשים (כלומר אחרי היום הולדת). יש חצבת-אדמת-חזרת-אבעבועות רוח שנותנים רק אחרי גיל שנה - לא ידוע לי אם קוראים לזה מרובע. בכל זאת חיסונים האלה רק ניתנים בגיל שנה.

חיסון לשפעת לא מהווה בעיה. כדאי לחסן נגד שפעת עכשיו כי אנחנו באמצע פעילות עולה ולוקח זמן לבנות נוגדנים אבל בעיקרון אין קשר בינו לבין שאר החיסונים מבחינת תזמון. החיסון בתרסיס הוא חיסון חי מוחלש ואז צריך לחכות לפחות 4 שבועות בינו לבין עוד חיסון חי מוחלש אם לא ניתנו באותו יום, אבל לא נותנים תרסיס לילדים קטנים בכל מקרה.

אחות המחסנת תסביר לך איזה תופעות צפויות. יש שמדווחים תופעות לוואי עם החיסונים של שנה אבל זה לא מחייב שיהיו

אפשר לחסן במצב של נזלת - אחרת רוב הילדים לא היו מתחסנים עד גיל שנתיים!

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו