מספר מנות בחיסון נגד שפעת

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• מספר מנות בחיסון נגד שפעת
    התלבטות
    11/01/2011

ילדי בן חמש וארבעה חודשים ומתחסן זו השנה השלישית נגד שפעת. בשנה שעברה חוסן נגד שפעת רגילה בלבד ולא חוסן בחיסון נוסף נגד שפעת חזירים.
    השנה נאמר לנו כי די במתן חיסון אחד זאת אומרת מנה אחת של החיסון, אולם בשיחות עם אחרים הבנתי כי נותנים שני חיסונים.לאחר ששאלתי שוב את האחות המחסנת נאמר לי בתחילה כי אין צורך ואחר כך נאמר שאכן נשוב למתן עוד מנה. מאחר ולא הרגשתי בטוחה עשיתי בירור נוסף עם רופא שאמר לי שאם אני רוצה להיות בטוחה לגבי שפעת החזירים, אז היות וזו הפעם הראשונה שאני מחסנת לזה רמת החיסון של הגוף תעלה עם מתן המנה השניה (בדומה לילדים שפעם ראשונה מתחסנים נגד שפעת ונתנות להן שתי מנות) אולם בהחלט הגוף כבר מחוסן ברמה מסויימת גם כך והשאיר את ההחלטה לשיקול דעתי.
    אודה מאוד על דעתך האם רצוי כי אחסן במנה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר מנות בחיסון נגד שפעת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר מנות בחיסון נגד שפעת - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/01/2011

תודה על השאלה.

קצת קשה לי הבין ממה שכתבת. ההנחיה כדלהלן

ילדים מתחת לגיל 9 - בשנה ראשונה שמתחסנים - צריכים שתי מנות (של אותו חיסון) בהפרש של חודש כדי ליחשב מחוסנים. אם לא היתה שנה שקיבלו שתי מנות בהפרש של חודש, השנה הם צריכים שתי מנות בהפרש של חודש. אם קיבלו שתי מנות בהפרש של חודש בשנה קודמת כלשהיא, אין צורך בשתי מנות השנה.

היית צודקת להתלבט בדברים הסותרים ששמעת- החלטות כאלה הם לא להורה או למתחסן ועל הרופא לפעול לפי הנחיות מארגונים מוסמכים ולא להשאיר את זה בידי המטופל במיוחד כשאין להם הרקע המקצועי להבין את המשמעות של החלטה לכאן או לכאן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו