מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון לשפעת בתרסיס לעומת בזריקהאורלי11/01/2011
שלום,
בתי בת שנתיים ו- 4 חודשים ואני רוצה לחסן אותה. השאלה באיזו דרך.קראתי שמחקרים הראו שהחיסון בתרסיס יעיל יותר מהזריקה אולם מכיל חיידקים מוחלשים לעומת חיידקים מומתים בחיסון בזריקה ועל כן קיימת סבירות יותר גבוהה לתופעות לוואי בעקבות החיסון בתרסיס.
האם נכון?
האם עדיף החיסון בזריקה?
האם בשני הדרכים יש צורך בשתי מנות?
האם שני החיסונים כוללים גם שפעת רגילה וגם חזירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לשפעת בתרסיס לעומת בזריקה - תגובה
ד''ר אריק האס12/01/2011אורלי,
תודה על השאלות. יש מחקר שמראה שהחיסון החי מוחלש נותן חסינות יותר טובה מאשר המומת. לדעתי שני החיסונים הם טובים (קיבלתי על עצמי את שניהם לסירוגין בשנים קודמות).
אני קצת נמנע מלהשתמש בתרסיס בגילאים קטנים כי לילדים עם רקע של קוצר נשימה יש דווחים על החמרה בקוצר נשימה לאחר מתן חיסון. למי שאין נטיה מלפני, לא צפוי להיות קוצר נשימה אחרי, אבל באוכלוסיות שבהם אני עובד, האחוז של ילדים שיש רקע של קוצר נשימה כל כך גבוה, שאני מעדיף להשמתש בהמלצה אחת (מומת) לכולם. יש לציין שגם הזריקה היא מאוד יעילה, התרסיס הוכח כיותר יעילה, אבל אם יש לך העדפה לתרסיס ואין רקע של קוצר נשימה אפשרי לתת את זה או את זה.
ילדים מתחת לגיל 9 צריכים שתי מנות בשנה ראשונה שהם מתחסנים עם כל תרכיב - ילדים שקיבלו רק מנה אחת בשנה קודמת במקום שתיים צריכים שתי מנות השנה.
כל החיסונים השנה כוללים הזנים הנפוצים של שפעת שזה כולל AH1N1 המכונה "שפעת חזירים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)