מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון אבעבעותגל13/01/2011
בתי בת שנתיים חוסנה באבעבות רוח
שאלה: אם אחרי החיסון שלה היא נדבקת באופן טבעי זה אומר שהיא מחוסנת לכל החיים או שזה לא תופס במקרה (אחרי שחוסנה כבר)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון אבעבעות - תגובה
ד''ר אריק האס14/01/2011גל,
תודה על השאלה, אני מקווה שהבנתי נכון. אני חושב שאתה שואל אם אפשר לרכוש חסינות ממחלה טבעית אחרי חיסון חי מוחלש. קודם כל אני לא יודע אם יש תשובה ידועה למה ששאלת.
התגובה של הגוף ברגע שיש תאי זכרון של מערכת החיסון היא הרבה יותר מהירה ויעילה מאשר חשיפה ראשונה. לכן יתכן שהנגיף הטבעי לא יספיק להשפיע על המערכת חיסון לעשות תגובה יותר מורכבת מחדש עד שהנודגנים הקיימים כבר "מטפלים" בו.
מצד שני, יש מחוללים שחשיפה חוזרת כן גורמת לפעילות חיסונית נוספת. הרושם שלי שהנגיף ווריצלה יותר שייכת לקבוצה הראשונה.
על כל פנים, החיסון נגד אבעבועות רוח הוא מאוד יעיל במניעת המחלה בכלל ובמיוחד במניעת סיבוכים קשים שאנחנו רואים באוכלוסיות לא מחוסנות, כך שלדעתי ההבדל מעניין באופן תאורטי אבל למעשה החיסון תורם הרבה לירידה בתחלואה ותמותה מהמחלה. כמובן רוב אנשים לא מגיעים לסיבוכים קשים, אבל מכיון שאחוז גדול מהאוכלוסייה נדבקים, אפילו אחוז קטן של סיבוכים יוצא במספר גדול של אנשים שמסתבכים. החשיבות של חיסונים הרבה פעמים נמדדת יותר בהשפעה שלו על קבוצות
של אנשים מאשר על יחדים
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדכון
ד''ר אריק האס24/01/2011בדקתי את הנושא וחשיפה חוזרת לאבעבועות בשטח כן משפר וממשיך התגובה חיסונית גם לאלה שהתחסנו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)