ילדי בני שנתיים כמעט ולא חוסנו

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• ילדי בני שנתיים כמעט ולא חוסנו
    דור
    17/01/2011

שלום

ילדי בני שנתיים כמעט ולא חוסנו , פרט וטטנוס , מחומש ?

אמם מתנגדת לחיסונים בטענה כי יש עימם תופעות לואי וסיכונים .
    1. מהם זכויותי לחסנם על אף המנעותה

2. האם יש דילמה בדבר הסיכונים

3. מהם החיסונים שלדעתך הכרחיים ביותר בהם התועלת עולה באופן מוחלט על הסיכון.

4. מי מהמומחים בקופ"ח יכול לסייע בידי

5. האם בגיל שנתיים רלוונטי לחסנם בכל אותם חיסונים (המצויין עד 12 חודשים )

תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדי בני שנתיים כמעט ולא חוסנו - תגובה

ד''ר אריק האס
    18/01/2011

דור,

תודה על השאלות.

1. אתה צריך להתיעץ עם משפטן מומחה בתחום אפוטרופוסות

2. אין דילמה. חיסונים הם אחד מההישגים הכי גדולים בבריאות הציבור של המאה הקודמת. הבעיה עם חיסונים היא שהם כל כך יעילים שמאוד מהר שוכחים המחלות שהיו כל כך שכיחות אפילו בדור של הורים שלנו (אני מדבר כמישהו בשנות השלשים לחייו). הבעיה השניה היא שחוץ מאבעבעות שחורות, המחלות עדיין קיימות - ותוקפות אלו שלא התחסנו ולפעמים גם אלה שכן התחסנו שנמצאים בסביבה (גן, בית ספר) של אלה הלא מחוסנים. כך שמי שלא מתחסן לא מסכן רק את עצמו אבל כל שבאים במגע איתו. יש תופעות לוואי כמו בכל תכשיר רפואי, אבל הם על פי רוב קלות, תופעות לוואי חמורות הן מאוד נדירות.

3. כל חיסוני שגרה הם חיוניים וכדאי להשלים כמה שיותר מהר כדי להיות מוגנים כשנתקלים במחלות "בשטח." אני לא ממליץ על חיסון אחד יותר מהשני. גם כל רופא אחר לא ממליץ לטפל בלחץ דם גבוה יותר מסכרת - כל מחלה יש לו את החשיבות שלו.

4. לדעתי כל רופא צריך להכיר בחיסונים. בנסיון שלי רופאי ילדים מקבלים את הנסיון והידע לענות השאלות שלך, אין לי שמות ספציפיות כי זה תלוי באזור מגורים שלך. לדעתי רופא אחראי פועל לפי הנחיות של משרד הבריאות בשילוב עם הנסיון שלו אם הוא מספיק שנים בפרקטיקה. במקרים מיוחדים צריך להתייעץ עם מישהו ידע יותר עמוק ורחב.

5. יש חיסונים שלא נותנים אחרי גיל שנתיים. אלה שעדיין רלבנטים הם
    1. DTAP (שעלת-דיפטריה-טטנוס)
    2. MMRV (חצבת-חזרת-אדמת-אבעבועות רוח)
    3. שיתוק ילדים (פוליו)
    4. צהבת A, צהבת B
    בנוסף מומלץ לילדים מעל גיל 6 חודשים לקבל חיסון נגד שפעת כל שנה

כל אחות טיפות חלב מכירה לוח החיסונים ודרך פנקס של הילד יודעת להשלים מה שחסר ומה שצריך לפי הגיל הנוכחי של הילד. יש מרווחים מינמלים בין חיסונים של אותה סדרה כך שילד שחוסן רק בגיל חודשיים יקח לפחות 10 חודשים להיות מעודכן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו