CMV - סתירות בדברי הרופאים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• CMV - סתירות בדברי הרופאים
    נגה
    26/01/2011

שלום,
    בהריון הראשון לפני 3 שנים היה לי IGM שלילי ו IGG גבולי לאורך זמן, לא נתבקשתי לעשות שום דבר חוץ מלעקוב אחר הבדיקות.
    עכשיו אני שוב בהריון כרגע בשבוע 15, ויש לי (אחרי שתי בדיקות) IGG חיובי גדול מ 250 , AVIDITY שנע אין 43 ל 44 (מבדיקה ראשונה לשניה הוא עלה בכמעט יחידה אחת בלבד) ו
    \IGM שלילי קרוב ל CUTOFF עם הודעה מבהילה לפנות מיד לרופא המטפל,
    כמו כן בדיקת IGM ADDITIONAL ASSAY יצאה POSITIVE
    האם זה אומר שאני מחוסנת? בעלי בהיסטריה ורצה לדחות את המי שפיר, ואני לא מצליחה לקבוע תור לרופא מומחה למחלות זיהמיות לפני בדיקת מי שפיר שכבר קבעתי.
    כל מומחה שהצלחתי להתייעץ איתו אומר משהו אחר ואני כבר מבולבלת לגמרי.

תודה רבה
    נגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV - סתירות בדברי הרופאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV - סתירות בדברי הרופאים - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/01/2011

נגה,

תודה על השאלה. אני מבין שתשובות שונות זה מבלבל וגם מתסכל מאוד. לכן לא ברור לי אם אני יכול לעזור לך לעומת התשובות שקיבלת עד כה. בנוסף, הצורה שציינת את הבדיקות מקשה עלי להבין בדיוק מה מדובר.

ממה שכתבת, אני חושב שנחשפת לCMV (אולי ע"י הילד הגדול) בזמן אחרון, אבל לפני שהיית בהריון. מה שלא ברור האם זה הדבקה חוזרת או ראשונה, כי הIGG הקודם לא חד משמעי, אבל הAVIDITY לא מתאים גם לא לזיהום בעבר רחוק וגם לא בעבר הקרוב (מאז תחילת ההריון). ראיתי סרולוגיה דומה אצל מי שנדבק בעבר הרחוק, לא פיתח נוגדנים, ונחשף עוד פעם. יש חיזוק של תגובה IGG בלי הרבה יצור של IGM (מה שמהווה התגובה ראשונה של מערכת החיסון.

עוד נקודות שלא ציינת האם היית חולה במחלת חום בזמן אחרון ובת כמה את.

המלצותי אליך:
    1. להירגע - לחץ והסטריה הם לא טוב לעובר ולכם בכל מקרה, ומשפיעים על היכולת שלכם לקבל החלטות נכונות
    2. למצוא רופא שיכול להסתכל על הבדיקות איתך ולתת חוות דעת מדויק.
    3. בדיקת מי שפיר תתן תשובה יותר מדויקת - אבל אם יש צורך בכלל רק נקבע ע"י רופא חי לא וירטואלי

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נגה
    28/01/2011

אני מודה לך מקרב לב על התשובה, לא היה לי חום זה זמן רב (חודשים רבים לפני ההריון השני-בניגוד להריון הראשון, ואהי בת 35) ואני לא מצליחה למצוא רופא אמיתי שמומחה למחלות זיהומיות שיש לו תור פנוי. זה עצוב אבל זה המצב. תודה לך בכל אופן על עזרתך, נראה לי שפשוט אדחה את מי השפיר לשבוע 22 כדי להיות בטוחה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו