מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חום 8ימים + היום התחילו שלשוליםיפית07/02/2011
שלום!
הבת שלי בת 2.4 , היום יום 8 שהיא עם חום עד 39.5 כל 8 שעות החום עולה אני מורידה לה חום עם נורופן ונרות אקמול. ביקרנו פעמיים אצל הרופא לאחר שבדקת גרון ואוזניים אמר שזה ויראלי במוצ"ש היינו במוקד לבדיקה נוספת עשו לה צילום ריאות יצא תקין ובדיקת דם שהראתה שיש וירוס. חוץ מחום יש לה קצת נזלת חוסר תאבון והיום התחילה לשלשל 3 פעמים מהצהריים.
האם תקין שכ"כ הרבה זמן נמשך החום?
ומאין הגיעו שילשולים? האם זאת הסתבכות של המחלה?
אין טיפול שניתן לתת ע"מ לסיים עם המחלה הזאת?
לתשובה דחופה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום 8ימים + היום התחילו שלשולים - תגובה
ד''ר אריק האס10/02/2011יפית,
תודה על השאלה. כמו שאת רואה הפורום הזה לא אידאלי למה ששאלת מכיון שאני לא תמיד יכול לענות בזמן אמיתי. אני מקווה שעד עכשיו החום ירד והילדה מרגישה יותר טוב. ברמת העיקרון שלשול זה אפשרי אחרי כמה ימים של חום. הסיבה הכי שכיחה היא מתן אנטיביוטיקה, יש גם כמה וירוסים שיכולים לעשות את זה ולפעמים דיסאנטריה מתחילה בחום כמה ימים ואז מתפתח לשלשול. אם הילד עדיין סובל מחום כדאי לגשת לרופא שהוא יעשה בדיקות לוירוסים EBV וCMV, תרבית צואה. בנוסף רצוי לעשות תרבית דם אם יש חום ממושך. אם יש עוד סימנים (פריחה, בלוטת לימפה) כדאי לחשוב על KAWASAKI אבל אם יש רק חום ושלשול לא הייתי רץ לאבחנה הזו.
החום בעצמו לא מסוכן, אבל הגורם לחום יתכן שהוא דורש טיפול מכוון. הטיפול כמובן מוכתב ע"י האבחנה - בלי האבחנה אין טיפול. לפעמים נותנים אנטיביוטיקה בחשד שיש זיהום סמוי אבל אני אישי לא כל כך אוהב את הגישה הזו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום כל 8 שעות
דוד שמעונוב21/03/2011רציתי לשאול את אמא שפרסמה הודעה על בת שלה עם חום ממושך (8 ימים) מתאריך 07.02.2011 האם יש איבחון של המחלה? לבת שלי בת 6 יש סימפטומים דומים: חום כל 8 שעות כבר יום רביעי עם תדירות קבועה וחום בשיא קבוע (כ-38.6-38.8).גם כאן רופא לא מצא כלום ואמר שזה כנראה ויראלי.
אודה מאוד אם תוכלו לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)