מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החיסון החסררעות08/02/2011
ד"ר שלום,
היום אני בת 23 בריאה עם רקע אנמיה קלה, הנובעת מחוסר ברזל.
ביצעתי את כל החיסונים עד היום במהלך חיי, למעט אסכרה (קרמת, דיפתריה), צפדת (פלצת, טטנוס), שעלת אסלולרית-השלב שמתבצע בכיתה ח'
הנני רוצה לדעת האם זה קריטי ,מה ההשלכות,
האם אני צריכה להיחסן? אם כן איפה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החיסון החסר - תגובה
ד''ר אריק האס10/02/2011רעות,
תודה על השאלה. החיסון חשוב. לגבי דיפתריה וטטנוס הם מחלות שמסכנות חיים, וטטנוס במיוחד אפשר להידבק בזמן חדירה לעור כמו חתך ממתכת, נשיכת בעל חיים, וכו'. שעלת היא גם בעל חשיבות בשבילך אם את מתכוונת להביא ילדים. כל שנה יש תינוקות שחולים ואף מתים משעלת ומתברר שאנשים צעירים הם לעיתים תכופות המקור ולא ילדים קטנים. יש ירידה בתגובה של המערכת החיסון במשך השנים ולכן יש צורך לקבל דחף כל כמה זמן. החיסון עצמו ההשלכות יותר חשובות למי שלא מחוסן - יכול להיות טיפול יותר רציני בזמן שיש חשד לטטנוס, מהלך ממושך אם נדבקים משעלת. גשי לקופת חולים לקבל את החיסון - אם לא יכול להיות שאשפר לקבל את זה בלשכת הבריאות באזור מגורים שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת השעלת
רעות19/04/2011שלום דוקטור,
בהמשך לעובדה כי לא קיבלתי את הדחף בגיל 12 (כיתה ח) -חיסון נגד שעלת, בבדיקת דם של נוגדנים נמצא כי יצא לי ערך של Pertussis 9.3
התחלתי אנטיביוטיקה רוסקו למשך 10 ימים 2 ביום בהמלצת רופא המשפחה שטוען שאני נושאת את החיידק,
ולי אין מקום לסכנה אלא לתינוקות ולסביבה
יש לציין כי היו לי תופעות לוואי כמו מרירות בגרון ודמעות בעיניים אך ללא שיעול
אני ממש לחוצה שהסובבים אותי נדבקו
מה הסיכוי שנדבקו מבוגרים ,
וכמה הטיפול האנטיביוטי יעיל כרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחלת השעלת - תגובה
ד''ר אריק האס19/04/2011רעות,
אם הרופא שלכם קבע שיש שעלת עכשיויית, אנטיביוטיקה לא בהכרח תקצר את המחלה אצלך אבל יכול למנוע התפשטות לאנשים אחרים. בד"כ מומלץ לעשות בדיקה כמו תרבית או PCR להוכיח שהחידק אכן נמצא אצלך. אם האבחנה קלינית חד-משמעית, אז כדאי לתת טיפול מונע למגעים קרובים (משפחה שגרים אתך בבית). אם לא השתעלת בכלל קשה מאוד לקבוע אבחנה של שעלת אלא אם היית במגע עם מקרה ידוע שכבר אובחן, יש שלב שיש סימנים דומים למה שאת מתארת אבל יש הרבה דברים אחרים שיכולים לעשות את זה. כדאי שהרופא יודיע ללשכת הבריאות האזורית ואז הם יכולים להחליט על הצורך בטיפול מונע אם הרופא מטפל לא בטוח או לא יכול לעשות את זה משום מה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)