שעלת

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שעלת
    לילי
    18/12/2007

אני בת 37 ומזה כחודש וחצי - חודשיים משתעלת. בסוף שבוע שעבר הגיעו תוצאות הבאות:
    pertusis iga ab - 4.4
    pertusis igm ab - 4.4

טווח הנורמה לשתי התוצאות: infant 4-10
    adults 8-11
    כמו כן, c - reactive ptot. - 60
    האם אני יכולה להדביק את בני בן ה-3, שחוסן בכל החיסונים של טיפת חלב?

ברצוני לציין מס' דברים שייתכן והם חשובים:
    א. לבני כנראה מע' חיסון די חלשה, שכן הוא מרבה לחלות וכעת משהתחיל ללכת לגן, הוא חולה עוד יותר.
    ב. לפני כשבועיים התעורר לפנות בוקר בצרחות שכואבת לו האוזן. אובחו במוקד דלקת באוזן התיכונה. לטענת הרופאה הגרון היה בסדר.
    בד"כ יש לילד דלקת באוזן הזו, אך במקרים אלה זה כתוצאה מגודש ומלווה בכאב גרון שמקרין לאוזן. למרות הדלקות הקודמות באוזן, לא זכור לי על בכי או תלונה על כאבי אוזניים.
    זו הפעם הראשונה שהילד ממש צרח בגלל האוזן והגרון כאמור היה בסדר.

אני מטופלת מזה כיומיים ברוקסו 150
    מה עליי לעשות עם הילד? לעשות בדיקה? לתת טיפול מונע? לתת טיפול ממושך כאילו חלה?
    יש לו כרגע שיעול ולעיתים אפילו נבחני, אך מצד שני הוא גם גדוש.
    אודה מאוד על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעלת ?

ד''ר דני מירון
    20/12/2007

לפי רמת הנוגדנים כלל לא ברור האם יש לך שעלת. בדרך כלל האבחנה מבוססת על שיעול > שבועיים + אחד מהאים: 1. שיעול התקפי, 2. חנק לאחר השיעול עם שאיפת אוויר רעשנית (WHOOP) 3. ו הקאה לאחר השיעול.
    בכל מקרה אם הוחלט לטפל בך עקב שעלת צריך לטפל גם בבעלך, בילד ובשאר מי שגר איתכם בבית.
    אין קשר לדלקות האוזניים של הילד
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו