מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסוןעדי11/03/2011
שלום
בני בן חודשיים צריך להתחסן לפרבנר יחד עם תרכיב משולש האם זה בסדר לדחות את הפרבנר לגיל שנה לפחות??
יצא לי לעשות לו חיסון של גיל חודשיים בגיל שלושה חודשים והחיסון של תרכיב משולש עושים עם הבדל של חודשיים לפי מה שראיתי בכרטיס מעקב.כלומר יצא לי לעשות לו בארבעה חודשיםחיסון נוסף כמה זמן מומלץ/צריך לחכות בין חיסון לחיסון??
אשמח לתשובה תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס16/03/2011עדי,
תודה על השאלה. פרבנר מכיל 13 זנים של פנוימוקוק, החידק שהוא אחד מהגורמים הכי שכיחים לדלקת קרום המוח, אלח דם, דלקת ריאות, דלקת אוזניים וסינוזיטיס. ילדים צעירים הם בסיכון מוגבר לסיבוכים מהמחלות האלה, ולכן כדאי להתחיל לקבל אותם בגיל חודשיים, אבל יש טעם לחסן גם בילדים יותר גדולים. לגבי לוח הזמנים, אני ממליץ שתגשי לטיפת חלב כדי שאחות תעזור לך להחליט איזה חיסונים ומתי (כפי הנחיות כתובות בתדריך חיסונים של משרד הבריאות). בגדול אני ממליץ על יותר מחיסון אחד כל פעם, כדי שהוא ידביק את הקצב כמה שיותר מהר. עד גיל 6 חודשים, רצוי שיהיה לו 2 מנות פרבנר בהפרש חודשיים, 3 מנות צהבת B, ו3 מנות "מחומש" בהפרש של חודשיים. מי שלא הספיק ממשיך עם מרווחים מומלצים שכל אחות טיפת חלב יודעת עד שהם קיבלו כל המנות. אחרי גיל שנה חשוב לקבל מנה של MMRV (חצבת אדמת חזרת אבעבועות רוח), עוד מנה של מחומש לפחות 6 ח' אחרי המנה ה3, ועוד מנה של פרבנר. בגיל 18 חודשים יש צהבת A ועוד מנה לאחר 6 חודשים. מקווה שזה עוזר לך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)