מחלת הנשיקה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה
    ריקי
    20/03/2011

ילדה בת 4.5 עם מחלת הנשיקה מה זה אומר וממה צריך להיזהר ואחרי כמה זמן זה חולף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה - תגובה

ד''ר אריק האס
    21/03/2011

ריקי,

תודה על השאלה. בד"כ שאלות כאלה עדיף לשאול הרופא שקבע את האבחנה, כי לא אמרת לי איזה סימנים היו ואין לי אפשרות לבדוק את הילדה.

בכלליות, מחלת הנשיקה מדברת על קבוצה של וירוסים שעוברים דרך רוק וגורמים לכל מיני תופעות. הכי שכיח הוא וירוס שנקרא EBV. מדובר במחלה כמעט תמיד עוברת לבד, ואין צורך במעקב מיוחד. מכיון שיש כל מיני תופעות, הצורך ספציפי למעקב או בדיקות נוספות נקבע ע"י הסימנים. למשל, אם יש הגדלת טחול, צריך לחכות לפני חזרה לספורט פעיל. הזמן שזה לוקח לעבור הוא אינדיבידואלי, כל אחד בקצב שלו. על פי רוב עובר תוך שבועיים עד 3 שבועות.

ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ריקי
    24/03/2011

ד"ר הס תודה על התגובה
    בהמשך לשאלתי התסמינים שהובילו אותנו לגילוי מחלת הנשיקה היו: חום לא גבוה בא והולך ,חולשה עייפות חוסר תאבון וגילוי בעקבות בדיקת דם
    שאלתי היותר חשובה היא אבי חולה סרטן ומרגע גילוי מחלת הנשיקה אני לא מקרבת את הילדה לאבי (עד מתי ניתן לדעת מתי זה נגמר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אריק האס
    24/03/2011

ריקי,

יש מספר מחלות שיכולות לגרום לתסמונת "מחלת הנשיקה" רוב האוכלוסיה (מעל 95%) חלו במחלות האלו (הרבה פעמים אפילו בלי לדעת) בגיל צעיר ונשארים עם חסינות טובה אפילו במצבים של דיכוי במערכת החיסון כמו סרטן (גם תלוי בסוג ובטיפולים). מצד שני, הוירסים יכולים להיות מופרשים מרוק ומגע קרוב אפילו עד גיל שנה כך שקשה לקבוע מתי "אין סיכוי בכלל". אני ממליץ שתתיעצי עם האונקולוג של אביך על המצב החיסוני שלו ואם מותר לו להתקרב ומתי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו