חיסונים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים
    קרן
    22/12/2007

שלום!
    שמי קרן, אני בעלי ובננו נועם בן החודשיים גרים בקפריסין. לפני יומיים הוא קיבל את החיסון הראשון שלו DTaP + IPV +HIB בדיוק כמו שנותנים בארץ. בעוד שבועיים הוא יקבל HEP B שפה מתחילים רק בגיל חודשיים ובנוסף הוא אמור לקבל חיסון שנקרא PCV (pneumococcal conjugated)
    האם נותנים את החיסון הזה גם בארץ? למה הוא בדיוק? לא הבנתי מהרופא לאיזו מחלה החיסון הזה מחסן וגם באינטרנט לא מצאתי מידע בעברית (מה שם המחלה בעברית למשל?) הרופא של בני אמר שכל שנתיים שלוש פורצת בקפריסין מגפה של המחלה ובגלל זה הם מחסנים לה. אם לא מחסנים למחלה הזו בארץ, כמו שנראה לי, למה בעצם לא? האם אין את המחלה הזו בארץ יותר?
    מה שכן הבנתי מהרופא זה שהמחלה הזו יכולה לגרום לדלקת קרום המוח. למה עוד היא יכולה לגרום?

שאלה נוספת בנושא החיסונים- אנחנו מעוניינים לתת את החיסונים לנועם בארץ מכיון שהחיסונים כאן מאד יקרים והרפואה כאן פרטית. נועם חוסן ב-14/12 והוא צריך לקבל את סט החיסונים הבא בעוד חודשיים (פברואר), האם בריאותית זה בסדר לתת את החיסון השני ב- 13 או ב-14 לפברואר? (יום או יומיים לפני שעוברים חודשיים מלאים). אני אומרת שחייבים לחכות חודשיים מלאים בשביל לתת לגוף את הזמן להתמודד עם החיסון הקודם, בעלי אומר שיום או יומיים לפני כן לא ישנו שום דבר. מה אתם אומרים?

תודה רבה מראש
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחת אחת

ד''ר דני מירון
    25/12/2007

שלום
    מה דעתך לשאול ובקיצור שאלה אחת אחרי השנייה ??. זה יקל לא ללכת לאיבוד בפרטים
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו