מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול כרוני ילד בן עשרה חודשיםאמאלה12/04/2011
שלום,
אני מיואשת לגמרי
בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד בריא בד"כ, אוכל ישן ומבסוט. מינואר השנה החלה סאגה של צפצופים ושיעולים שממש לא נתנו לו לישון כולל דלקת ריאות בצד ימין.
לאחר טיפול בנטולין ואז בסטרואידים הלכנו גם למומחה ריאות שהעריך כי עדיין ישנה דלקת וקיבלנו אנטיביוטיקה שהופסקה לאחר כשלושה ימים בהתייעצות עם הרופא. לאחר הקלה של כשבוע שוב שיעולים בלילה במשך שעה וחצי שעתיים, גם יבשים וגם עם ליחה.
האם יש משהו שלא עשינו? אני מרגישה ששום דבר לא עוזר, אני נותנת לו את הטיפול במשאף כבר די הרבה זמן ויש כאן מעגל של הקלה והחמרה שלא נפסק.
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול כרוני ילד בן עשרה חודשים - תגובה
ד''ר אריק האס15/04/2011אמאלה,
תודה על השאלה. לצערי יש לא מעט ילדים שממשיכים להשתעל אחרי מחלה זיהומית בדרכי הנשימה. לא ברור לי ממה שכתבת אם מדובר באסתמה, אבל אם כן אולי יש מקום לסטרוידים. בנוסף, יש כמה זיהומים שיכולים לגרום שיעול ממושך, החשובים ביניהם הם שעלת ומיקופלסמה שאפשר לבדוק. אם הילד קיבל אזניל, זה יכול לעזור אבל לפעמים צריך לחזור על הקורס או להשתמש בתרופה אחרת. לדעתי, כדאי לבצע צילום חזה אם לא בוצע עד עכשיו. הסיפור שאת מתארת על הקלות והחמרות מתאים או לאסתמה או למחלות ויראליות חוזרות שלזה אין כל כך הרבה מה לעשות. ילדים כאלה מאוד רגישים לעשן מסיגריות ואם מישהו מעשן, כדאי להפסיק. בהצלחה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)