שיעול כרוני ילד בן עשרה חודשים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שיעול כרוני ילד בן עשרה חודשים
    אמאלה
    12/04/2011

שלום,
    אני מיואשת לגמרי
    בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד בריא בד"כ, אוכל ישן ומבסוט. מינואר השנה החלה סאגה של צפצופים ושיעולים שממש לא נתנו לו לישון כולל דלקת ריאות בצד ימין.
    לאחר טיפול בנטולין ואז בסטרואידים הלכנו גם למומחה ריאות שהעריך כי עדיין ישנה דלקת וקיבלנו אנטיביוטיקה שהופסקה לאחר כשלושה ימים בהתייעצות עם הרופא. לאחר הקלה של כשבוע שוב שיעולים בלילה במשך שעה וחצי שעתיים, גם יבשים וגם עם ליחה.
    האם יש משהו שלא עשינו? אני מרגישה ששום דבר לא עוזר, אני נותנת לו את הטיפול במשאף כבר די הרבה זמן ויש כאן מעגל של הקלה והחמרה שלא נפסק.

מה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול כרוני ילד בן עשרה חודשים - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/04/2011

אמאלה,

תודה על השאלה. לצערי יש לא מעט ילדים שממשיכים להשתעל אחרי מחלה זיהומית בדרכי הנשימה. לא ברור לי ממה שכתבת אם מדובר באסתמה, אבל אם כן אולי יש מקום לסטרוידים. בנוסף, יש כמה זיהומים שיכולים לגרום שיעול ממושך, החשובים ביניהם הם שעלת ומיקופלסמה שאפשר לבדוק. אם הילד קיבל אזניל, זה יכול לעזור אבל לפעמים צריך לחזור על הקורס או להשתמש בתרופה אחרת. לדעתי, כדאי לבצע צילום חזה אם לא בוצע עד עכשיו. הסיפור שאת מתארת על הקלות והחמרות מתאים או לאסתמה או למחלות ויראליות חוזרות שלזה אין כל כך הרבה מה לעשות. ילדים כאלה מאוד רגישים לעשן מסיגריות ואם מישהו מעשן, כדאי להפסיק. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו