משחת אמלה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• משחת אמלה
    דנה
    27/04/2011

שלום,
    האם מותר לתת לילד בן חודש שעובר חיסון משחת אמלה לאילחוש? האם בכלל כדאי להשתמש בזה? האם ישנה משחה אחרת יותר מתאימה לתינוקות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משחת אמלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחת אמלה - תגובה

ד''ר אריק האס
    27/04/2011

דנה,

תודה על השאלה. מותר להשתמש בEMLA לתינוק, למרות שאין המלצה שהתשמש באופן שגרתי. מה שחשוב שהחיסון יהיה בין 30-60 דקות מהמריחה כדי לקבל השפעה מירבית. יש לי נסיון רב עם שימוש להכנסת קטטר תוך-וריד ולקיחת דם וזה עובד מצוין. בארה"ב יש גם שמשתמשים לברית מילה. לא ידוע לי על משחות אחרות. האם כדאי זה תלוי בך. חלק מהחיסונים מכילים חומר ששורף ולא בהכרח המשחה תמנע כאבים מסוג זה, אז לא להתאכזב אם כבל זאת התינוק בוכה. כמובן יש תופעות לוואי אחרות כמו אודם, חום אמלה בכלל לא משפיעה עליהם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

דנה
    27/04/2011

תודה רבה על התשובה המפורטת. ברצוני לדעת האם חיסון צהבת HEPATITIS B מכיל את החומר השורף שציינת? האם משחת אמלה משפיעה בחיסון כזה?
    לאמלה אין בכלל תופעות לוואי? - אינני מעוניינת שהסיכון יעלה על התועלת..
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה - תגובה

ד''ר אריק האס
    27/04/2011

לא ידוע לי בדיוק איזה חומר שורף למרות שבד"כ צהבת B לא כואב. רק רציתי להכין אותך שהחיסון יכול לכאוב למרות EMLA וזה אפשרי בכל חיסון. תקחי לך כלל ברפואה: לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי. אני ראיתי פעם כוויה דרגה שניה מEMLA, אני ראיתי הלם אנפילקטי מEMLA, ויש תיאורים של METHEMOGLOBINEMIA. השאלה הרלבנטית היא האם היעילות יותר מהסיכון. במקרה הזה אפשר להגיד שאמלה מאוד בטיחותית ואין לי בעיה שתשתמשי בה.

הצד השני כאן הוא שיש מיליארדי ילדים שמתחסנים בלי עזרת EMLA כך שהיא לא חובה. מאידך, יש עדות מצטברת שתינוקות כן סובלים מאירועים מכאיבים (ברית מילה, חיסונים, אשפוזים בבית החולים) ושזה יכול להשפיע על התפתחות בטווח הארוך כך שלדעתי בעתיד אנחנו כן ננסה להפחית כאב יותר אצל ילדים, אבל בינתיים זה נשאר כהחלטה של ההורים באם למרוח אמלה או לא.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו