מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום לכם.עדי28/04/2011
אני אמא לתינוקת בת 4 חודשים.
אני מחפשת רופא מומחה בתחום החיסונים והמחלות הזיהומיות, שאוכל להיפגש עמו ולקבל הסבר מפורט בנוגע לחיסונים (ע"פ מתכונת משרד הבריאות), ולשאול את השאלות שמטרידות אותי בנושא.
אוסיף שעד היום חוסנה בתי בכל החיסונים הנדרשים (צהבת, 2 מנות של רוטה, מנה של מחומשת ומנה של פרבנאר - החיסונים פוצלו). אני שוקלת את המשך מתן החיסונים מסיבות שונות, ולכן מעוניינת לשוחח עם איש מקצוע בנושא.
אשמח להפניה.
תודה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום לכם. - תגובה
ד''ר אריק האס28/04/2011עדי,
תודה על השאלה. קודם כל, מזל טוב על הבת החדשה, וכל הכבוד שהחלטת לחסן אותה, זה אחד מההחלטות הכי חשובות שאת יכולה לעשות עבור הילדה.
לגבי שיחה על חיסונים עם מומחה, לדעתי זה תלוי בהרבה גורמים כמו איזור מגורים, שעות פנאי, וקופת חולים מאבטחת. יש הרבה מומחים בנושא חיסונים (לא כולם בהכרח מומחים במחלות זיהומיות עם תואר) וחלק מהם עם שם בינלאומי בצפון הארץ, במרכזה, ובדרום. אני מציע לך לשאול רופא בטיפת חלב או רופא ילדים רגיל. תשאלי את כל השאלות שיש בלבך. אם קיבלת מענה מספק רצון, מה טוב. אם את לא מקבלת תשובות לטעמך, זה זמן טוב לבקש הפנייה לגורם יותר מוסמך כגון מומחה במחלות זיהומיות. בנסיון שלי רופא ילדים בקהילה יש לו ידע ונסיון נרחב על חיסונים ויכול לענות על רוב השאלות. אם את שואלת שאלות יותר מתחום המדעי\סטיטסטי, לא כל רופא ילדים מכיר הנתונים מקרוב לעזור ואז הוא יגיד שזה יותר בתחום של תת-מומחים.
אני מקבל ילדים בבאר שבע ואם זה מתאים ננסה לקבוע פגישה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר האס, תודה על התגובה המהירה.
עדי28/04/2011אנחנו מאיזור השרון ונוכל להגיע גם למרכז הארץ, אך לצערי באר שבע רחוקה לנו מדי...
שוחחתי על נושא החיסונים עם רופא הילדים של בתי, והוא לגמרי בעד החיסונים.
קראתי גם את הספר "האמת על החיסונים" וגם קראתי ברשת קצת על הנושא.
בכל פעם כשאני מחסנת - אני עושה זאת בחששות כבדים מאוד.
יש לי מן הרגשה שבנושא הזה רב הנסתר על הגלוי, ואני מאוד מבולבלת ולא יודעת מהי ההחלטה הנכונה - להמשיך לחסן או להפסיק? או לחסן חלק מהחיסונים בלבד?
השאלה הזאת עלתה בי לאחר שראיתי את תגובתה של בתי לחיסון הפרבנאר. היא קיבלה אותו כשהייתה בת 3 חודשים. במשך כמה שעות לאחר החיסון הרגשתי כאילו החליפו לי את הילדה. היא הייתה אפאטית, בקושי הגיבה אלי, התנהגה מאוד מאוד מוזר. זו לחלוטין לא הייתה ההתנהגות ה"ישנונית" הרגילה שלאחר חיסון. זה היה משהו אחר לגמרי, ואלה היו שעות של בהלה גדולה, עבורי לפחות. אני שוקלת ברצינות את המשך מתן המנות הבאות של החיסון הזה. קראתי עליו מידע רב, ויצאתי יותר מבולבלת. הבנתי שמדובר בחיסון מאוד שנוי במחלוקת.
קשה מאוד למצוא מקור מידע שאינו חף מאינטרסים בנושא החיסונים (עמך הסליחה), לכאן או לכאן.
הרופאים - ברובם מאוד בעד החיסונים, ואני יכולה לגמרי להבין ולהתחבר לזה.
אך ישנם כ"כ הרבה מקרים שהסתיימו בצורה עגומה מאוד בכל הקשור למתן חיסונים, ואני מאוד מאוד חוששת ותוהה מה הדבר הנכון לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דר האס, תודה על התגובה המהירה. - תגובה
תודה על ההערות שלך הנבונות. נשמע שחשבת על הנושא הזה זמן רב וממש בהתלבטות. אני לא מתכוון לשכנע אותך לכאן או לכאן (כמובן כמנהל לפורום בנושא חיסונים לא קשה לנחש מהי העמדה האישית או מקצועית שלי). גם ככה בפורום כזה אני לא יכול להתיחס לכל מה שכתבת או דברים נוספים. אני כן אתייחס לשתי נקודות לטובת קוראים אחרים ולמחשבה:
1. ביחס למה שכתבת על ניגוד אינטרסים - אני לא בטוח שזה רלבנטי - כולנו אינטרסנטים לצרכים שלנו כולל אחות טיפת חלב, חברות תרופות, הורים, שכנים, תקשורת, ולא רק במובן הכספי. את צריכה להתייעץ עם גורם מוסמך, שמכיר את העדות מקרוב שיכול לתת לך החוות דעת הכי טוב שלו (ואולי עם כמה). לא ברור לי למה הומיופתית שכתבה ספר "אמיתי" על חיסונים היא באותו דרגה של סמכות של ארגוני רפואת ילדים בכל העולם, הארגון לבריאות עולמי שעל וועדות שלהם יושבים עשרות מומחים בתחוים רפואת הילדים, אפידמיולוגיה, מחלות זיהומיות, וכו'.
אני גם יכול לכתוב ספר נגד תרופות ללחץ דם, סכרת וכל הבעיות שנגרמו ע"י תרופות כאלה (דרך אגב הממסד הרפואי היה מוריד אותי הרבה יותר מהר מעמדה כזו לעומת ספרים נגד חיסונים שממשכים להצמיח כל שנה).
תאתגרי את עצמך להגדיר למה רופאים ומדינות ממליצים על חיסונים. האם זה משתלם כספי? האם הארגון שלהם מכריח אותם? מה האינטרס של רופאים להמליץ על תכשיר שלדברי המתנגדים גורם לכל כך הרבה נזק? איך מגדירים הרבה נזק?
2. יש כמה בעיות עם חיסונים שאני לא יכול לפרט במסגרת זו. אחת מהבעיות הגדולות זה תפיסה של אנשים. אנשים בחברה ישראלית (וחברות אחרות) רוצים רפואה רק כשחולים. כשמרגישים טוב לא רוצים רופאים, תרופות, הרצאות או כלום. הדילמה: הרפואה הכי יעילה, טובה, וזולה היא רפואה מונעת. לכל מקרה שאת אומרת לי הסתיים במצב עגום מחיסון, אני יכול לתת לך כמה מקרים שילד שמת ממחלה זיהומית שניתן למנוע עקב החלטת ההורים. יש אתר באנגלית מהורים שאבדו ילד ממחלה זיהומית (PARENTS OF KIDS WITH INFECTIOUS DISEASES) שהיתה נמנעת לו הילד התחסן כשגרה. הבכי שהילד שלך עבר והדאגה שהרגשת היו כפליים אם ילד התאשפז או יותר גרוע מדלקת קרום המוח או בדם. הבעיה שאף אחת לא חושב שזה יקרה להם אז מרגשים ש"נדפקו" מהחיסון. נסיון בינלאומי הוכיח שכשמספיק אנשים מפסיקים לחסן (מכל סיבה אבל הכי מכריע אם באמצעות תקשורת ולא יחידים), מחלות זיהומיות מהר מאוד מזכירות לנו כמה ברכה ובריאות חיסונים הביאו לנו במאה הקודם.
אם יש עוד שאלות ספציפיות אשמח לעזור.
בהצלחה עם הכל,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
עדי28/04/2011יש לי המון שאלות בנושא אך אני מניחה שהפורום אינו המקום להתדיינות הארוכה הזאת.
אני רוצה לציין לשם האיזון שאני אינני נגד חיסונים. חוויתי לפני כמה שנים על בשרי את תוצאת אי מתן חיסון מסוים והיה מאוד לא נעים, בלשון במעטה.
אבל אני בהחלט אמביוולנטית, כשאני עדה לתגובותיה של התינוקת שלי לחיסונים וקשה לי המחשבה על מה שאני מכניסה לגופה הקטן. השאלה היא עד כמה חיסון הפרבנאר (אם אהיה ספציפית) הוא יעיל. מקריאה ברשת (שהיא אומנם מקור מידע מפוקפק לעיתים) הסקתי שישנה התייעלות של החיידק ולכן החיסון אינו יעיל כ"כ (וגם שבשנתיים האחרונות מחסנים נגד 13 זנים במקום 7 בשנים קודמות, מה שמעלה את יעילותו). מה זה אומר בעצם אם אני מחסנת אותה? שהיא לא יכולה לחלות בדלקת ריאות למשל?
וגם שאלת תם - האם לגוף שלנו אין "התחסנות טבעית" או עמידות כלשהי, כזאת שחיסונים יכולים דווקא להחליש? איך בעצם עובדים חיסונים?
אם יש לך המלצה על איש מקצוע מוסמך בתחום שאוכל להתייעץ איתו באיזור מגוריי (שרון) - אשמח לקבל.
אפשר גם במייל:
[email protected]
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה. - תגובה
פרבנר הוא חיסון מאוד יעיל ולפחות ספרות הרפואית זה לא נתון בספק. הקטע איתו שהיא מיועד למנוע דלקות חודרניות (דם, קרום המוח). אותו חידק גם גורם לדלקת אוזניים ודלקת ריאות והחיסון מורידה אותם פחות (אבל הרבה יותר מאשר לא להתחסן). המחשבה ראשונה היתה להשתמש בזנים הכי נפוצים כי יש כ100 סוגים של החידק ואי אפשר להכליל כולם בתוך החיסון. מהר מאוד התברר שזנים אחרים הפכו להיות שכיחים (עדיין פחות מה7 הראשונים ולכן היה עניין בלהכליל יותר זנים בחיסון הניתן. דרך אגב הרבה מחקר על חיסון פרבנר נעשה פה בארץ כך שאין לחשוב שחיסון שנחקר במקום אחר איננו נצרך כאן. ה87 זנים אחרים יכולים לגרום למחלות דומות, אבל הם לא נפוצות כמו ה 13 וגם אין להם אותם יכולת לחדור כמו אלה שכן מחסנים נגדם.
לגבי חיסון טבעי זה עניין של גישה. חיסון טבעי יותר טוב - אם אתה לא מסתבך. חיסון "מלאכותי" טוב בזה שידוע על התופעות לוואי וברוב המכריע הם קלות. הסיבוכים מזיהומיים טבעיים לא מופעים בחדשות באותו פאר והדר כמו ילדי שהסתבך מחיסון, ואף פעם לא מראים מיליוני אנשים שהתחסנו בלי כלום.
את גרה קרוב למרכז רפואי שניידר, בית חולים עם שם עולמי עם הרבה מומחים בתחום החיסונים. לדעתי, כל אחד מהם יצליח לענות על השאלות שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)