Pseudomonas Aeruginosa

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• Pseudomonas Aeruginosa
    לולה
    07/06/2011

שלום,

שאלה לי -
    בדם הטבורי של בני, שנולד לפני מספר שבועות, נמצא Pseudomonas Aeruginosa.
    הממצא אינו מוכר לרופאת המשפחה שלנו והאינטרנט אף הוא אינו מספק מידע רב בנושא.
    אבקש לדעת מהו אותו ממצא וכיצד יש לפעול בעניין.
    כמו כן, ארצה לדעת האם עליי להיבדק ולראות האם הממצא קיים גם אצלי.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Pseudomonas Aeruginosa

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Pseudomonas Aeruginosa - תגובה

ד''ר אריק האס
    07/06/2011

לולה,

תודה על השאלה. פסוידומונס הוא חידק מקטגוריה של גרם שלילי שבד"כ מתגוררים בעור ולפעמים במעיים בלי לגרום לבעיות. הוא נקרא חידק אופורטוניסט כי הוא גורם לבעיות רק בהזדמנות שיש בעיה במערכת החיסון או בשלמות של העור שהיא גם מגינה נגד זיהומים.

הוא יכול לגרום זיהומים קשים ביותר אצל אנשים עם כוייות, דיכוי במערכת החיסון, אנשים עם חומר לא ביולוגי בתוך הגוף (קטטרים קבועים לשתן, תרופות), ולפעמים תינוקות, במיוחד באלה שיש להם בעיה במערכת חיסון מולדת (שלא תמיד יודעים עליו בזמן הריון או לידה).

לא ברור לי מאיזה תרבית צמח החידק. אם מדובר בתוצאה מתרבית דם, צריך לפנות למיון ילדים מיד. אם מדובר בהפרשה דמית מהטבור, שרופא ילדים יבדוק את הטבור ויחליט. אם מדובר בממצא שהיה אז בזמן סביב הלידה, יתכן שהתינוק קיבל טיפול או שחשבו שמדובר בלקיחת התרבות באופן לא סטרילית כך שהתוצאה היא לא אמתית.

בעקרון, אחריות על הרופאה שהקיבלה את התשובה להתייעץ עם רופא אחר (ילדים, פגיה, זיהומולוג וכדומה) כשחוזר תשובה לא ידועה או לא ברורה. היו מקרים שאני כיועץ בטלפון אבחנתי חוסר במערכת החיסון לפי סיפור דומה ככה שכדאי יעוץ בין רופאים ובדיקה בפועל לפי נחיצות הענין.

אין טעם בשלב זה לבדוק את עצמך בהנחה שאת בריאה בד"כ. לעתים פסוידומונס גורם לדלקת בדרכי השתן אבל אינני ממליץ לבדוק אלא עם יש לך סימנים כגון צריבה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו