חיסוני גיל חודשיים- דחוף מאוד!

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסוני גיל חודשיים- דחוף מאוד!
    מישל
    11/06/2011

שלום,
    בסוף החודש בתי צריכה לקבל את החיסונים של גיל חודשיים (IPV, DTaP, HiB, PCV13 & ROTA). בעלון שקיבלתי מטיפת חלב צויינו תופעות לוואי קשות מאוד. בנוסף, כשעשו לה את חיסון הצהבת של החודש מרוב כאב היא החלה לבכות ולא הצליחה להחזיר את הנשימה עד שהפכה כחולה (הפכנו אותה על הבטן וטפחנו לה בין השכמות עד שהיא חזרה לעצמה). כמו כן כשאני הייתי תינוקת הייתה לי תגובה אלרגית חזקה מאוד לחיסון והרופא טען שזה אלרגיה לחיסונים (לא חוסנתי מאז בשום חיסון)
    כל אלה העלו בי חששות מאוד גדולות ואני לא יודעת מה לעשות.
    האם ניתן לחסן את הילדה בבית חולים או קופת חולים? האחות בטיפת חלב לא הייתה מאוד מקצועית כשזה קרה...
    האם כדאי לחסן בכלל?
    אני מאוד מודאגת ולא יודעת מה לעשות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסוני גיל חודשיים- דחוף מאוד! - תגובה

ד''ר אריק האס
    13/06/2011

מישל,

תודה על השאלה. את מעלה כמה נקודות חשובות. ראשית כל, בעלון חשוב לרשום את כל התופעות לוואי האפשריות, במיוחד אלה קשות כדי שמתחסנים (או הוריהם) יידעו מה יכול להיות אחרי חיסון כדי להחליט. הרוב המכריע של מתחסנים לא סובלים מתופעות לוואי חמורות ואלה שכן קורה אצלם תופעות לוואי, הן בדרך כלל קלות וקצר-טווח. תינוקות רגילים לחיות בתוך סביבה מפנקת, חמה, ונעימה כך שהחיסון הראשון הוא הפעם ראשונה שהתינוק והוריו חשים בכאב ולפעמים יש תגובות קשות ומבהילות לתינוק, להורה, ולפעמים גם לצוות המטפל (אני עובד בטיפות חלב כך שאני מדבר על עצמי). מה שחשוב שתדעי שלא מדובר בתגובה אלרגית אלא תגובה צפויה ורגילה לגירוי כואב, יש ילדים עם חשד לאלרגיה אמיתית או בעיה נוירולוגית שמתחסנים בבית חולים אבל אינני ממליץ על זה למצב שאת מתארת. כמובן שמומחה במחלות זיהומיות וחיסונים אני ממליץ על חיסונים. אני חושב שכדאי תהי פתוחה עם האחות על מה שקרה פעם שעברה ותנסו לעצב תוכנית שיהפוך חווית החיסונים לכמה שפחות מלחיץ (תנוחה, אוכל אחרי החיסון, עוד זוג ידיים להחזיק, וכו'). בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו