חיידק VRE ותינוק

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיידק VRE ותינוק
    אני
    23/06/2011

שלום,
    אנחנו הורים לתינוק בן 3 חודשים. סבתא של בעלי מאושפזת בבית חולים ונדבקה שם בחיידק VRE ונמצאת בבידוד עם עוד חולים בחיידקים עמידים. ההורים של בעלי כמובן מבקרים אותה וקיבלו הנחיות איך לשמור על בידוד מגע.
    אנחנו חוששים קצת להפגיש אותם עם התינוק משתי סיבות:
    1. חשש שידביקו אותו בחיידק VRE. אנחנו לא יודעים האם החיידק מסוכן לתינוקות ומקבלים תשובות סותרות. הם אמנם קיבלו הנחיות לאיך להתנהג בבידוד מגע אבל אם הצוות הרפואי יכול לטעות אז בוודאי שגם הם...האם החיידק מסוכן לתינוק בריא?
    2. אנחנו לא יודעים מה יש לחולים האחרים שנמצאים איתה בחדר הבידוד. ואם זה משהו שיכול להיות מסוכן לתינוק ועובר באוויר?

האם אין שום סכנה שייפגשו איתו או שעדיף לא לקחת סיכון?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק VRE ותינוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק VRE ותינוק - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/06/2011

אני,

תודה על השאלה. החידק שמדובר הוא אנטרוקוק, פירושו חידק שחי במעי הגס, של כולנו. כשמישהו מקבל אנטיביוטיקה, לפעמים הורגים את החידקים הרגישים ומשאירים החידקים העמידים. כשמדובר במי שסובל בליקוי במערכת החיסון (עקב גיל מבוגר, תרופות, מחלה ממארת) החידק יכול לחדור למקומות אחרים בגוף כגון דם ושתן ולגרום לזיהומים. בבית חולים רוב המאושפזים עונים על אחד מהקריטריונים האלה ולכן חשוב ביותר למנוע התפשטות בין חולים, אפילו (ואולי בעיקר) כשמדובר בנשאות ולא זיהום פעיל. לאנשים בריאים, VRE לא נחשב זיהום מסוכן, כולל תינוקות בריאים. לדעתי אין טעם למנוע סבא וסבתא לראות את התינוק. עליהם לשטוף ידיים לפני ואחרי ביקור בבית החולים, ואם אתם חוששים, שיבקרו התינוק לפני ביקור בבית החולים כך שאין סיכוי למגע בידיים, בגדים, פלאפון וכו'. לגבי הנמצאים באותו חדר קשה לדעת. בדרך כלל מקבצים אנשים עם אותו סוג של אזהרות (ממגע, צואה וכו') ולא בעיות נשימתיות, אבל למידע יותר מדויק צריך להבין באיזה מחלות מדוברות. לדעתי אם לא מחייבים מסכה אפשר לנקוט באותן שיטות (שטיפת ידיים) ולא לחשוש לדברים אחרים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה וכמה שאלות המשך

אני
    26/06/2011

ראשית, אני רוצה לוודא שאני מבינה נכון: גם במידה והתינוק ייחשף לחיידק זה לא מסוכן עבורו אם הוא בריא בדרך כלל?
    שנית, רציתי לדעת האם החיידק לא עובר דרך חפצים: לדוגמא, אם הורי בעלי מניחים תיק על המיטה שהסבתא ישנה בה בחדר הבידוד, האם החיידק לא יישאר על התיק? ויעבור חזרה לידיים שלהם כאשר ירימו את התיק בפעם הבאה, גם אם זה אחרי מקלחת? האם הם לא יכולים להדביק בדרך הזו?
    שלישית, איזה אמצעים אם בכלל הם צריכים לנקוט בהקשר של העברת החיידק לתינוק אחרי שהסבתא תשוחרר בע"ה הביתה (או יותר נכון לבית חולים סיעודי)?
    ורביעית: מה לגבי מפגש של התינוק עם הסבתא החולה עצמה? באיזה אמצעים צריך לנקוט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה וכמה שאלות המשך - תגובה

ד''ר אריק האס
    29/06/2011

1. נכון
    2. יכול להיות שישאר כמה שעות
    3. ללא אמצעים מיוחדים
    4. תתיעצו עם הרופאים שמטפלים בסבתא וברופא ילדים של הילדה

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אני
    29/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו