מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ALT ו-AST גבוהיםדנה29/06/2011
שלום,
לפני כחודש עשיתי בדיקת דם כי הקרקפת שלי מגרדת מאוד כבר הרבה זמן. עשו לי הרבה בדיקות שלא קשורות לכבד אבל להלן הבדיקות הקשורות לכבד שביניהן יצאו תוצאות החורגות מהטווח הנורמלי (לא בצום):
HEMOLYTIC - 8 mg/dL
ICTERIC - 8 mg/dL
LIPEMIC - 8 mg/dL
UREA - 23 mg/dL
CREATININE - 0.52mg/dL
BILIRUBIN-TOTAL - 0.4 mg/dL
BILIRUBIN-DIRECT - 0.1 mg/dL
BILIRUBIN INDIRECT - 0.3 mg%
ALK. PHOSPHATASE - 76U/L
GOT (AST) - 40U/L
GPT (ALT) - 51U/L
IRON - 80 ug/dL
TRANSFERRIN - 315 mg/dL
TRANSFERRIN SATURATI - 20.1 %
לא חליתי לאחרונה, לא לקחתי אנטיביוטיקה, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת (סיגריות\חשיש), לא לוקחת תרופות (עם מרשם או סתם אקמול). הדברים היחידים שאני לוקחת זה חומצה פולית וברזל (בהמלצת הרופא). בנוסף אני משתמשת בטיפות ובשמפו שרופא העור נתן לי על מנת להקל על הגירוד שיש לי בקרקפת (הטיפות זה סטרואידים והשמפו זה לטיפול בפטריות בעור אני חושבת). יש לציין שגם התזונה שלי בסדר - אני אוכלת הרבה ירקות ופירות ולא מגזימה בבשר, מטוגנים או שוקולדים.
הרופא שלח אותי לבדיקה חוזרת לאחר כחודש שבה יצאו התוצאות (בצום 10 שעות לפני הבדיקה):
HEMOLYTIC - 0 mg/dL
ICTERIC - 0 mg/dL
LIPEMIC - 0 mg/dL
BILIRUBIN-TOTAL - 0.3 mg/dL
BILIRUBIN-DIRECT - 0.1 mg/dL
BILIRUBIN INDIRECT - 0.2 mg%
ALK. PHOSPHATASE - 81U/L
GOT (AST) - 37U/L
GPT (ALT) - 52U/L
PROTEIN-TOTAL - 6.6 g/dl
ALBUMIN - 4.0 g/dl
GLOBULIN - 2.7g/dl
PT-INR - 1.05
PT-SEC - 14.70 Sec
%PT% - 91
CONTROL PT - 14.3 SeC
APTT-sec - 33.3Sec
CONTROL PTT - 27.5Sec
FIBRINOGEN CALCU - 296 mg/dL
ALPHA FETOPROTEIN TM - 4.0ng/ml
מה התוצאות האלו יכולות להעיד? האם יש לי סיבה לדאגה? מה אתה חושב שהצעד הבא צריך להיות?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת אם זה רלוונטי אבל...
דנה29/06/2011הפסקתי גם לקחת גלולות נגד הריון לפני כ-3 חודשים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהALT ו-AST גבוהים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2011יש הפרעה קלה מאוד באנזימי הכבד וממליץ לפנות לרופא כבד לבירור. זה לא דחוף אך כדי לעשות מאמץ להגיע לאיבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך ד"ר...
דנה02/07/2011אגיע לרופא מומחה על מנת לבדוק יותר לעומק את הבעיה, אבל האם זה נכון
שהדרך היחידה שניתן יהיה לאבחן את הבעיה ולדעת למה הערכים הם גבוהים היא באמצעות ביופסיית כבד? האם דימום מהכבד הוא סיכון נדיר או שזה קורה?
אני לא מבינה מה קורה לי בגוף...אין לי סימפטומים של מחלה כלשהי, אני לא עייפה/צהובה/חלשה, כל שאר הערכים הם די בסדר. אני לא יודעת אם מחלות צהבת כאלה ואחרות מועברות אך ורק ביחסי מין לא מוגנים אבל אני עם בן זוג קבוע כבר שנתיים....
מה יכול לגרום לזה פתאום? אני אשמח לקצת פירוט כי אני לא מקבלת תשובות מאף גורם וזה מאוד מתסכל אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)