מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בקיבה כבר 7 שניםשירן06/07/2011
בגיל 20 היה לי התקף של כאבים ברום הקיבה שגרמו לי להקיא כל הזמן עם בחילות ושלשולים איומים עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ואובחן אצלי בקע סרעפתי קטן עם דלקת חמורה בקיבה. קיבלתי מאז אומפרדקס 20 מ"ג כאשר יש לי התקף חוץ מזה לא נאמר לי כלום. לאחר כמה שנים שוב סבלתי מהתקף חזק של כאבים שנמשכו מעל שבועיים ושוב בחילות ושלשולים. אפשר לומר שתמיד היו לי כאבי בטן בחילות ושלשולים מאז רק שבזמן ההתקפים זה הפך חמור יותר וכלל הקאות מרובות עד כדי התייבשות.. כיום אני בת 27 בדיקות הדם שלי תקינות רק הקיבה כנראה שלא.. אני מתלוננת כל הזמן על הבטן ואיכות החיים שלי שואפת לאפס אני משתדלת לשמור על תזונה נכונה ושתיית מים בלבד וכרגיל אומפרדקס. לפני חודש וחצי שוב קיבלתי התקף אבל הפעם החמור מכולם הקאות שלשולים בחילות חוסר תיאבון ירידה דרסטית במשקל ובנוסף חולשה ורעידות בכל הגוף שגורמת לי להיות מרותקת למיטה ולבית (בנוסף הייתי מעשנת 5 סיגריות ביום וגם מזה אני נגעלת והפסקתי) לפני שבועיים עברתי אולטראסאונד של הבטן הכל יצא תקין ושוב גסטרוסקופיה ושוב אובחן בקע סרעפתי קטן ורירית קיבה מגורה דלקתית היפרמית. נלקחה ביופסיה להליקובקטר פילורי והתוצאות צריכות להגיע עוד שבוע בערך כך נאמר לי. לבינתיים רופא משפחה נתן לי טיפול משולש ל10 ימים שכלל מטרוג'יל 250 מ"ג 2 כדורים פעמיים ביום מוקסיפן 500 מ"ג 2 כדורים פעמיים ביום ואומפרדקס.. סיימתי את הטיפול שכלל תופעות לוואי של שלשולים צהובים הקאות מרובות וכאבים איומים בקיבה. כנראה שללא הועיל כי סיימתי את הטיפול לפני 4 ימים ואני עדיין באותו מצב איום ונורא. ניגשתי שוב לרופא וכנראה בגלל שאני מתלוננת הרבה כבר חסר סבלנות המשפט שהוא אמר לי ואני מצטטת "את בסדר את בריאה את בחורה צעירה" איך אני בסדר אם עדיין הקיבה בוערת לי מבפנים??? אני כבר לא יודעת מה לעשות.. בקושי אוכלת עקב הבחילת מתפתלת מכאבים בקיבה וחלשה מאוד סחרחורות ורעידות בגוף.. (והרופא כנראה קיבל רושם שאני מדמיינת את הכל וזה נפשי) כבר אובדת עצות..
מה זה יכול להיות כבר.?. ולמה לרופאים בימינו יש נטייה לחשוב שהחולים לא דוברים אמת.. ומתנערים מהר מידיי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בקיבה כבר 7 שנים - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/07/2011במקרה שלך יש ללא ספק אלמנט פונקציונאלי ניכרת משמע שאין קורלציה בין חומרת התלונות לממצאים האובייקטיביים. חלק גדול מהתלונות הנלוות שלך כמו רעידות בגוף ואחרות מאפיינות הפרעות פונקציונאליות. לרופאים לא תמיד נעים לאומר זאת לנבדק מאחר ולפציאנט קשה לקבל תשובה שכזו. תלונותייך מתאימות לNUD NON ULCER DYSPEPSIA משמע הסתמנות פפטית בלי ממצא משמעותי וגם קיום הליקובקטר יתכן במקרה כזה כמו גם גילךומינך המתאימים ועקשנות ההסתמנות,תגובה חלקית או העדר תגובה ללוסק ודומיו. עם זאת קיוםחוזר של דלקת וחידק מצדיק נסיון טיפולי בהם ואם עדיין יש חידק אחר טיפול משולש ניתן לנסות שילוב תרפתי אחר עם טווניק למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומשהו נוסף
שירן07/07/2011אני בסך הכל רוצה שזה ישתפר או יעבור. לחיות עם סבל כזה זה נוראי. הרעידות בגוף יכולות לנבוע מכמה סיבות לא רק נפשיות.. יש אפשרות של חולשה מהסיבה שאני לא מצליחה להזין את הגוף כמו שצריך.. ויש אפשרות שזה מבלוטת התריס שאני כרגע בודקת כי יצאה לי בדיקת דם גבולית לגבי תת פעילות 7.2 TSH ואם אתה אומר שאולי צריך טיפול אחר למה הרופא בעצמו שלח אותי הביתה עם משפט כזה בלי לבדוק אם אכן הדלקת עברה בלי מעקב הרי אני עדיין מתלוננת על כאבים.. זה נראה כאילו הוא פשוט אמר לי להרים ידיים ללכת הביתה ולסבול בשקט... ואם זה מה שאתה אומר NUD איך ניתן לשפר את איכות החיים במצב כזה? תודה על התמיכה והסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)